Andreea Leta ∙ July 13, 2021 ∙ 3 min read

Alist Designers boutique: Materialele verii și cum avem grijă de ele

Materialele pe care le purtăm vara sunt foarte importante, fiind un anotimp extrem de sensibil pentru piele. Însă și felul în care le îngrijim, pentru a ne bucura cât mai mult timp de piesele noastre preferate, este esențial pentru o garderobă frumoasă și sănătoasă dedicată lunilor estivale. Astăzi abordăm acest subiect, avându-i alături de noi pe partenerii de la Electrolux și Atelier Merci, unul dintre brandurile de care ne-am îndrăgostit la Alist Designers boutique.

Vara este momentul absolut al texturilor naturale. Fie că alegi bumbacul 100%, pânza sau inul, fie că optezi pentru diverse combinații de texturi naturale, e bine să ții cont de faptul că sănătatea pielii depinde de hainele pe care le porți și de cum ai grijă de ele. Așa că astăzi vorbim despre 5 variante ideale de rochii de vară și cum le poți îngriji astfel încât să te bucuri de ele cât mai mult timp. 

Bumbac 100%

Este cel mai îndrăgit material pe timp de vară, grație proprietăților sale. Astfel, alege o rochie neagră, ușoară, pe care să o poți purta atât în ținute casual, cu sandale cu talpă din sfoară sau din plută, cât și seara, cu o pereche de sandale cu tocuri amețitoare. 

In 

Inul este materialul perfect pentru croielile ample, precum rochia din colecția Atelier Merci. Este un material extrem de plăcut și sofisticat, astfel încât îl poți adapta unor ținute extrem de elegante, chiar și pentru lookurile casual. 

Bumbac cu in 

Ce poate fi mai delicată decât o rochie albă, de zână, din bumbac cu in? Decolteul în V și broderia delicată sunt detaliile feminine, care îți vor pune în evidență stilul rafinat.

Cânepă cu in

Nimic nu poate fi mai plăcut decât o rochie dintr-o combinație de cânepă cu in, pentru o plimbare în natură sau pentru o vacanță într-o destinație fascinantă, exotică sau europeană. 

Pânză

Rochie din pânză Atelier Merci

Pânza este în top trei materiale preferate pentru vară, datorită senzației extrem de plăcute. Așadar nu ezita să optezi pentru o astfel de rochie, pe care o poți purta în diverse combinații și stiluri.

Cum să îngrijești fibrele naturale: Fă lucrurile să dureze

Fibrele naturale sunt cele mai plăcute și benefice, însă, de asemenea, sunt și cele mai sensibile. Însă îngrijite corespunzător, le vei prelungi viața cu adevărat, astfel încât piesele tale preferate vor fi alături de tine în toate momentele importante. Electrolux propune gama de mașini de spălat și uscătoare PerfectCare, proiectate special pentru a face lucrurile să dureze, prin programe și tehnologii inteligente, care au, totodată, grijă și de mediu, prin consumul redus de apă, energie și detergent. 

UltraCare este una dintre funcțiile esențiale de care produsele Electrolux se bucură, fiind concepută special pentru a îngriji materialele, iar SensiCare este funcția ce are în vedere protejarea hainelor de zi cu zi. ColourCare păstrează nuanțele în timp, iar SteamCare se asigă că hainele tale arată impecabil și elegant de fiecare dată. 

Pe lângă aceste funcții esențiale, fiind vorba despre fibrele naturale, e bine să aducem în discuție și funcția Abur, cea pe care o poți folosi atunci când o piesă are nevoie doar de o reîmprospătare, pentru a proteja materialele și natura lor specială. Aburul netezește piesele, astfel încât poți evita călcatul, care pentru multe texturi naturale poate reprezenta un pericol în timp, uzând fibra.

Foto: PR

Related Posts

Costumele de baie care avantajează orice tip de siluetă

Costumele de baie sunt printre cele mai căutate piese în această perioadă. Dacă nu ai apucat încă să…

Stella Matina semnează o colecție vestimentară capsulă inspirată de emoțiile și farmecul Neversea

Designerul Csilla Tulodgy, cunoscută acum sub numele de Stella Matina, a acceptat provocarea Neversea și a creat o…

Trendurile verii, adaptate fiecărui semn din zodiac

Ca să-ți fie mai ușor să alegi din multitudinea de trenduri care domină moda acestei veri, am asociat…

Get the look – Dakota Johnson într-un look smart casual

Dakota Johnson este muza noastră la începutul acestei săptămâni, grație unui outfit all white purtat cu multă eleganță….

Manifest pentru strălucire

Trebuie să strălucim în fiecare zi! Așa spune campania „Manifest pentru strălucire” lansată de Splend’or și așa confirmă…

Shoes For Every Mood

Dincolo de locul în care trebuie să fii, ce dispoziție ai astăzi? Te simți energică, gata de o…

Reîmprospătați-vă stilul vestimentar de vară pe Remixshop.com

Odată cu venirea verii, a apărut și dorința de a vă reîmprospăta garderoba. Acest nou sezon vă întâmpină…

Celebrity trends: Ținutele all white

Ținutele all white reprezintă un trend pe care nu trebuie să îl ratezi vara asta. Fie că ești…

Zalando se lansează în România cu o campanie dedicată individualității și autenticității

Zalando, una dintre principalele platforme online de fashion și lifestyle din Europa, sărbătorește lansarea în România prin intermediul…

Alist Designers boutique: Eterna fascinație a rochiei negre

Rochia neagră este una dintre piesele statement ale garderobei feminine, după cum bine știi deja. Vara acestui an…