Andreea Leta ∙ December 9, 2020 ∙ 6 min read

Alist Designers boutique: En Privé, povestea unui brand…de poveste!

Bianca Mocanu, fondatoarea brandului En Privé ne-a spus povestea din spatele colecțiilor sale. La Alist Designers boutique, te poți bucura de cele mai fine pijamale până pe 31 decembrie, așa că fă-ne o vizită pentru a simți povestea pe pielea ta.

Cum a luat naștere acest proiect? Care au fost pașii pentru prima colecție ?

Am fondat En Privé în ianuarie 2020. Demersul a venit natural, având un background în Business Administration la Cass Business School London și cochetând dintotdeauna cu moda, pasiune care s-a materializat când am devenit content editor pentru un proiect e-commerce al revistei Elle. Am lucrat apoi în publicitate și pentru un brand de fashion luxury, iar în paralel am început propriul meu blog despre trenduri juicy și stylish dining. Treptat s-a conturat ideea En Privé. Am considerat mereu că vestimentația din universul nostru intim este un aspect esențial în repertoriul feminității si al unei vieți trăite cu stil, dar am observat că, paradoxal, acest aspect este unul foarte neglijat. Nu cred ca acest lucru se datora neglijenței feminine, ci, mai de grabă, lipsei unor alternative satisfacatoare din punct de vedere al calității materialelor, al designului și al unui preț rezonabil.

En Privé a luat naștere din dorința de a crea pijamaua perfectă, care să fie atât de stylish încât să poată fi purtata și ca ținută de street style. Să fie ținuta perfectă când savurezi un gin tonic acasă, dar și când te bucuri de o plimbare lungă pe plajă, sau de un cocktail-party, unde mai ai nevoie doar de niște cercei sclipitori și o pereche de sandale cu toc amețitor. Să fie ceea ce ai vrea sa îmbraci în cele mai speciale momente ale vieții tale: atunci când te pregâtești pentru o întâlnire importantă sau pentru ziua nunții tale. Și, mai ales, să fie ceea ce îmbraci pentru ca fiecare zi să fie una specială!

Inspirată de Coco Chanel, care a transformat pijamaua într-un statement al anilor ’20-’30, când aceasta era purtată la plajă sau în casele doamnelor din înalta societate pariziana atunci cand isi primeau oaspetii, am început să lucrez alături de croitoreasa mea pentru a crea perechea perfecta de pijamale. 

Provocările începerii unui astfel de business nu au ținut doar de partea de design și de creație, ci mai ales de lucrurile mai puțin văzute, ca găsirea furnizorilor, gestionarea resurselor, optimizarea lor la maximum, cultivarea abilităților de marketing, vânzări, contabilitate șamd. Din fericire, eu și sotul meu facem o echipă foarte bună, deoarece cunoștiințele și abilitățile noastre se completează: el este partea rațională iar eu partea creativă. El m-a ajutat la fiecare pas și m-a ancorat în realitățile administrării businessului. 

Alist Designers boutique: En Privé, povestea unui brand…de poveste! Alist Designers boutique: En Privé, povestea unui brand…de poveste!

Care sunt primele 3 surse de inspirație pe care te bazezi atunci când pregătești o colecție?

Poveștile și storytellingul m-au fascinat încă de când eram mică iar acum continui să visez cu ochii deschiși și să îmi imaginez povești și universuri ideale, pline de glamour, pe care încerc să le materializez în colecțiile mele. Inspirația apare dintr-un amalgam de referințe vizuale din pictură, fotografie de modă sau filme, din feminitatea și stilul unor femei mai mult sau mai puțin celebre, care ma inspiră, și din ficțiunea citită de a lungul timpului.  

Cum arată sau cum ai descrie profilul clientei ideale?

En Privé este pentru femeia căreia îi place să își pună în evidență feminitatea și care consideră că stilul nu este doar despre ceea ce văd oamenii din exterior, ci mai ales despre cine sunt ele en privé. Este pentru femeia căreia îi place să trăiască frumos și pentru frumos, care știe să se răsfețe și cu ce, atunci când este cazul. Femeia En Privé se exprimă prin ceea ce poartă în orice moment, și chiar dacă în general alegerile ei sunt discrete și rafinate, nu se sfiește să facă alegeri statement din când în când. 

Cum vezi tu schimbările în fashion în acest moment? Dar care este experiența ta personală sau ca brand? Ce s-a schimbat în toată perioada aceasta și care crezi că vor fi urmările?

Cred că, în contextul pandemiei, s-au produs schimbări ireversibile în lumea modei și în obiceiurile de consum. Oamenii fac și vor continua să facă shopping online într-o pondere mai mare decât până acum și tind să facă achiziții mai smart. Primează calitatea în locul cantității, practicabilitatea în locul vanității și slow în loc de fast fashion. Schimbarea stilului nostru de viață a determinat apariția unei noi categorii vestimentare: “work-from-home” wear și ne face să punem preț pe confort mai mult ca niciodată. Contextul a fost favorabil brandului En Privé, care răspunde perfect acestor nevoi. Faptul că în momentul în care aceste nevoi au apărut nu mai exista niciun alt brand românesc de pijamale premium pe piața care să le deservească, a determinat o creștere organică accelerată pentru noi. 

În ciuda pierderilor și provocărilor cu care se confruntă industria modei în acest moment, cred că această criză ne-a oferit oportunitatea unei schimbări în bine fără precedent, atât de necesară.

Alist Designers boutique: En Privé, povestea unui brand…de poveste!

Ce îmi poți spune despre colecția pe care ai adus-o la A List Designers Boutique?

Dacă până acum colecțiile En Privé au fost disponibile doar online, Alist Designers Boutique, Mastercard și București Mall Vitan, au oferit comunității noastre online mult-așteptata oportunitate de a le descoperi și fizic în lunile noiembrie și decembrie. Vei găsi cu siguranță cadourile perfecte de sărbători pentru cei dragi în cele trei colecții En Privé disponibile în Alist Designers Boutique din București Mall Vitan :

Colecția Signature redefinește universul intimității insuflându-i senzualitate, glamour și finețe. Aceste idealuri se imbină cu cele mai rafinate țesături ca satinul mătăsos și dantela Chantilly în culori delicate.

Colecția Grădina Edenului este prima noastră colecție de pijamale cu imprimeuri. Imprimeurile sunt inspirate din peisajele încântătoare cu păsări ale paradisului și frunzișuri luxuriante ale pictorului american Martin Johnson Heade. Piesele din colecție sunt gândite pentru a fi purtate atât “En Privé” cât și pentru a da culoare ținutelor de cocktail sau de street style. 

Colecția Feline Fantasia este ultima noastră colecție de pijamale și kimonouri dezvaluită recent în exclusivitate la Alist Designers Boutique. Această colecție este dedicată acelor feline lovers și feline spirits care își doresc să fie în centrul atenției acasă sau oriunde altundeva! Descoperă două dintre cele mai iubite modele ale noastre, pijamaua Coco și kimonoul Grace, în trei imprimeuri statement, pline de glamour : Cats Ivory, Cats Tangerine și Tigress !

Alist Designers boutique: En Privé, povestea unui brand…de poveste! Alist Designers boutique: En Privé, povestea unui brand…de poveste! Alist Designers boutique: En Privé, povestea unui brand…de poveste!

Descoperă universul En Privé și pe contul nostru de Instagram @enpriveatelier și pe www.enpriveatelier.ro . Sau fă-ne o vizită la Alist Designers boutique, până pe 31 decembrie. În acest proiect prezentat de Mastercard, ne sunt alături și partenerii de la București Mall Vitan.

Foto: PR

Related Posts

Cel mai frumos Crăciun e acum

Cine spune că nu îi place să primească de Crăciun cadouri sau Crăciunul, în general,– cu excepția lui…

Antreprenoriat la feminin, la prima ediție

A List Magazine a fost alături de Andreea Tudorache, Owner Beauty Connection și de Andra Pintican – fondatoarea…

Cele mai spectaculoase apariții de la British Fashion Awards 2022

O mulțime de vedete au luat parte la gala British Fashion Awards 2022, care a avut loc la…

Te așteptăm pe 17 decembrie la Crazy Christmas!

Ți-era dor de unul dintre târgurile noastre? Nu mai e mult și ne revedem la Crazy Christmas, pe…

C&A x Alist Magazine: Ne vedem la shopping în weekend!

Suntem din ce în ce mai aproape de unul dintre cele mai frumoase ale anului, așa că pregătirile…

Chanel aniversează 90 de ani de creație de bijuterii prin lansarea cărții– Chanel Haute Joaillerie

Casa de modă Chanel lansează un volum în cinstea aniversării a 90 de ani de cand Coco Chanel…

Recreează lookul momentului cu piese de la designeri români

Serialul Wednesday care poartă semnătura magnificului Tim Burton, a devenit un fenomen încă de dinainte să fie difuzat…

Style inspiration of the week: Emily Ratajkowski și mixul de registre

Pentru că sezonul rece și-a intrat cu adevărat în rol și temperaturile au scăzut considerabil, cuvintele momentului în…

Jachetele momentului: Blana artificială, opțiunea principală a marilor case 

Marile case de modă optează și anul acesta pentru înlocuirea hainelor din blană naturală cu piese stylish din…

Petrece sărbătorile de iarnă împreună cu Marks&Spencer

Sărbători de iarnă pufoase, colorate, aromate și… neapărat stilate! Sărbătorile de iarnă au mai mult farmec în haine…