Andreea Leta ∙ September 25, 2023 ∙ 5 min read

Până la sfârșitul acestei luni, la Alist Designers boutique te așteaptă una dintre cele mai drăgălașe povești de până acum. Despre ce este în spatele obiectelor ceramice Casandra Beu Art Studio, am aflat chiar de la Ștefi, fondatoarea brandului. Te așteptăm în spațiul din București Mall Vitan să descoperi piesele delicate, create în pas de … pisică!

Cum a început povestea Casandra Beu Art Studio? Care au fost primii pași? 

La început de tot, înainte de a avea această identitate- Casandra Beu Art Studio- eram eu, Ștefi, elevă în clasa a 8-a care participa la olimpiada de modelaj, unde am luat locul 1 , fiind prima oară când puneam mâna pe lut, moment în care mi-am dat seama cât de mult îmi place să modelez lutul. Am fost elevă la Tonitza, apoi studentă la Facultatea de Arte, unde am studiat artă murală. 

Primul pas a fost să mai studiez putin, așa că am urmat un curs de ceramică, și un curs de bijuterie, și m- am descoperit și mai mult ca artist.

Alist Designers boutique: Casandra Beu Art Studio, un brand creat din pasiune și sensibilitate

Care a fost momentul în care ai simțit că poți să îți transformi pasiunea într-un business? 

Când am cumpărat cuptorul de ceramică. Atunci practic am simțit că pot să cresc această pasiune și să o și valorific. Bineînțeles că am experimentat mult, am investit în multe tipuri de materiale și am costruit împreună cu una dintre surorile mele imaginea/ logoul CASANDRA BEU ART STUDIO, Casandra fiind al doilea prenume al meu și prenumele străbunicii mele.

Cum simți piața artiștilor ceramiști în prezent? 

Cred că piață artiștilor ceramiști este într- o continuă dezvoltare și extindere, sunt foarte mulți oameni talentați și, deși facem fix același lucru, suntem atât de diferiți, iar asta mi se pare atât de frumos- diversitatea!

Alist Designers boutique: Casandra Beu Art Studio, un brand creat din pasiune și sensibilitate

Ai vreun obiect creat de tine sau vreo colecție cu o poveste specială? Ne-o poți împărtăși?

Un obiect cu adevărat special este broșa “TU”. Broșa “TU” s-a născut când eram în lockdown. Sora mea era în vizită la mine în atelier, își dorea să învețe să lucreze cu lutul. În timp ce ne jucăm la frământat, decupat, șlefuit, a avut această viziune cu o inima simplă în care e scris cu roșu cuvântul “tu”, reprezentând toate persoanele dragi de care ne e dor și care sunt în inima noastră. Mi s-a părut o idee simpatică și prima lecție a fost practic această broșă. Pe fiecare broșă, noi am scrijelit de mâna literele, exact cum le scrijelești în scoarță unui copac și am visat la produsul final. După niște zile de muncă, am ajuns la acesta, dar nu am reușit să îl lansăm atunci din cauza unor probleme de familie. A fost o perioada puțin mai sensibilă, dar am trecut cu bine peste și exact asta am și vrut să transmitem… indiferent de distanță, greutăți, situații dificile – TU, ești în inima mea!

Dacă ar fi să definești clientul perfect, ce fel de persoană este? Unde îți imaginezi sau unde ți-ai dori să ajungă creațiile tale?

Clientul perfect mi se pare cel care rezonează cu ceea ce tu creezi, apreciază munca din spate și te lasă să îți manifești creativitatea. E o persoană sensibilă, visătoare, care își dorește să aibă un obiect deosebit și înțelege că ceea ce fac eu nu e obiect de serie, ci unic de cele mai multe ori, în care eu îmi las puțin din suflet.

Îmi doresc foarte mult să îmi deschid un showroom- concept store, iar ceea ce eu creez să ajungă la cât mai mulți oameni. Mi-ar plăcea să am colaborări cu magazine dedicate artiștilor în București și în țară, și sper că anul viitor să va pot invită într- un spațiu special unde să puteți vizită atelierul și să savurați o cafea într- una din cănile mele cu urechi de pisică.

Alist Designers boutique: Casandra Beu Art Studio, un brand creat din pasiune și sensibilitate

Ce ne poți spune despre piesele pe care le găsim la Alist Designers boutique până la sfârșitul acestei luni?

Mai toate piesele pe care le puteți găsi la Alist Designers boutique sunt inspirate din natură, dar mai ales din iubirea mea pentru cele trei pisici ale mele- Mia, Whisky si Stix! Veți vedea că formele sunt neregulate, îmi place să modelez exclusiv cu mâinile, de aceea nu vor fi două obiecte identice. 

Foto: PR

Related Posts

Designeri sub lupă: Iutta, între artă, tradiție și inovație 

Iutta, brandul de genți pe care l-am avut alături de noi în luna aprilie, la Alist Designers boutique,…

PUMA ne-a purtat pe meleaguri siciliene, în cadrul evenimentului A List Magazine X Nostalgia

PUMA ne-a purtat pe meleagurile siciliene și anul acesta cu noua colecție PUMA Palermo lansată la nivel global…

C&A: The Summer of 2024

Noua colecție C&A trimite direct la eleganța clasică prin piesele care completează orice garderobă cu aerul sofisticat al…

Se întorc fashion show-urile Victoria’s Secret

Extravagantele show-uri Victoria’s Secret revin pe catwalk, din toamnă. Gigantul american de lenjerie intimă Victoria’s Secret a anunțat…

Romanian Creative Week: Designeri vestimentari și highlights din lumea modei

A început cel mai mare eveniment de cultură de la noi și suntem nerăbdători să ajungem și anul…

Cum a fost la evenimentul de lansare Alist Designers Boutique, de la începutul lunii mai

Spațiul de la parterul București Mall Vitan a devenit gazda brandurilor românești și în luna mai, printr-o nouă…

Designeri din întreaga lume aduc colecții excepționale la Târgul internațional de bijuterie contemporană AUTOR de la București

Cea de-a 21-a ediție a Târgului internațional de bijuterie conteporană AUTOR va avea loc la Ghica House, în…

MET Gala 2024: Cele mai nefericite alegeri vestimentare de anul acesta 

Saga MET Gala 2024 continuă cu cele mai neinspirate ținute de anul acesta. Evenimentul a căpătat o notă…

DAAR, un nou brand de bijuterii ce poartă ADN-ul TEILOR

Încă de când au apărut și au început să fie folosite ca accesorii, bijuteriile au fost purtătoare de…

MET Gala 2024: Cele mai bune ținute, mai mult sau mai puțin în tema evenimentului

MET Gala 2024 a avut loc seara trecută, în cadrul unui eveniment care stârnește reacție după reacție. Gala…