Andreea Leta ∙ September 25, 2023 ∙ 5 min read

Până la sfârșitul acestei luni, la Alist Designers boutique te așteaptă una dintre cele mai drăgălașe povești de până acum. Despre ce este în spatele obiectelor ceramice Casandra Beu Art Studio, am aflat chiar de la Ștefi, fondatoarea brandului. Te așteptăm în spațiul din București Mall Vitan să descoperi piesele delicate, create în pas de … pisică!

Cum a început povestea Casandra Beu Art Studio? Care au fost primii pași? 

La început de tot, înainte de a avea această identitate- Casandra Beu Art Studio- eram eu, Ștefi, elevă în clasa a 8-a care participa la olimpiada de modelaj, unde am luat locul 1 , fiind prima oară când puneam mâna pe lut, moment în care mi-am dat seama cât de mult îmi place să modelez lutul. Am fost elevă la Tonitza, apoi studentă la Facultatea de Arte, unde am studiat artă murală. 

Primul pas a fost să mai studiez putin, așa că am urmat un curs de ceramică, și un curs de bijuterie, și m- am descoperit și mai mult ca artist.

Alist Designers boutique: Casandra Beu Art Studio, un brand creat din pasiune și sensibilitate

Care a fost momentul în care ai simțit că poți să îți transformi pasiunea într-un business? 

Când am cumpărat cuptorul de ceramică. Atunci practic am simțit că pot să cresc această pasiune și să o și valorific. Bineînțeles că am experimentat mult, am investit în multe tipuri de materiale și am costruit împreună cu una dintre surorile mele imaginea/ logoul CASANDRA BEU ART STUDIO, Casandra fiind al doilea prenume al meu și prenumele străbunicii mele.

Cum simți piața artiștilor ceramiști în prezent? 

Cred că piață artiștilor ceramiști este într- o continuă dezvoltare și extindere, sunt foarte mulți oameni talentați și, deși facem fix același lucru, suntem atât de diferiți, iar asta mi se pare atât de frumos- diversitatea!

Alist Designers boutique: Casandra Beu Art Studio, un brand creat din pasiune și sensibilitate

Ai vreun obiect creat de tine sau vreo colecție cu o poveste specială? Ne-o poți împărtăși?

Un obiect cu adevărat special este broșa “TU”. Broșa “TU” s-a născut când eram în lockdown. Sora mea era în vizită la mine în atelier, își dorea să învețe să lucreze cu lutul. În timp ce ne jucăm la frământat, decupat, șlefuit, a avut această viziune cu o inima simplă în care e scris cu roșu cuvântul “tu”, reprezentând toate persoanele dragi de care ne e dor și care sunt în inima noastră. Mi s-a părut o idee simpatică și prima lecție a fost practic această broșă. Pe fiecare broșă, noi am scrijelit de mâna literele, exact cum le scrijelești în scoarță unui copac și am visat la produsul final. După niște zile de muncă, am ajuns la acesta, dar nu am reușit să îl lansăm atunci din cauza unor probleme de familie. A fost o perioada puțin mai sensibilă, dar am trecut cu bine peste și exact asta am și vrut să transmitem… indiferent de distanță, greutăți, situații dificile – TU, ești în inima mea!

Dacă ar fi să definești clientul perfect, ce fel de persoană este? Unde îți imaginezi sau unde ți-ai dori să ajungă creațiile tale?

Clientul perfect mi se pare cel care rezonează cu ceea ce tu creezi, apreciază munca din spate și te lasă să îți manifești creativitatea. E o persoană sensibilă, visătoare, care își dorește să aibă un obiect deosebit și înțelege că ceea ce fac eu nu e obiect de serie, ci unic de cele mai multe ori, în care eu îmi las puțin din suflet.

Îmi doresc foarte mult să îmi deschid un showroom- concept store, iar ceea ce eu creez să ajungă la cât mai mulți oameni. Mi-ar plăcea să am colaborări cu magazine dedicate artiștilor în București și în țară, și sper că anul viitor să va pot invită într- un spațiu special unde să puteți vizită atelierul și să savurați o cafea într- una din cănile mele cu urechi de pisică.

Alist Designers boutique: Casandra Beu Art Studio, un brand creat din pasiune și sensibilitate

Ce ne poți spune despre piesele pe care le găsim la Alist Designers boutique până la sfârșitul acestei luni?

Mai toate piesele pe care le puteți găsi la Alist Designers boutique sunt inspirate din natură, dar mai ales din iubirea mea pentru cele trei pisici ale mele- Mia, Whisky si Stix! Veți vedea că formele sunt neregulate, îmi place să modelez exclusiv cu mâinile, de aceea nu vor fi două obiecte identice. 

Foto: PR

Related Posts

Corina Olaru, designerul de interior care a transformat Room 12 în „acasă”

Ediția print de iarnă Alist Magazine este o bucurie estetică de la prima până la ultima pagină. Pentru…

Se poartă ”cu fundiță”

După cum ai observat probabil deja, fundițele sunt accesoriile care definesc moda sezonului rece. Purtate ca accesorii în…

Rita Ora, apariție spectaculoasă la British Fashion Awards 2023

Rita Ora a uimit audiența cu un accesoriu neobișnuit: un șirag de țepi argintii atașați de spatele cântăreței….

Idealurile de frumusețe de la Venus la Barbie

Institutul Pantone a declarat Viva Magenta culoarea anului 2023, iar vara ce tocmai a trecut s-a mulat perfect…

Tendințele momentului în materie de genți, de la nuanțe, la dimensiuni

Ne ocupăm astăzi de accesoriul nostru preferat, aliatul de nădejde al fiecărei zile, indiferent de agendă. Îți spunem…

Pantofii must-wear ai momentului: Vârf ascuțit și toc… nu foarte înalt!

Pentru ținutele perioadei imediat următoare, vei fi, probabil, tentată să alegi acele perechi de pantofi spectaculoase, care uneori…

Visând la vară: ne inspiră colecția primăvară/vară 2024 C&A, „Finding Beauty in Chaos”

Ce poate fi mai simpatic și mai încântător ca, în mijlocul unei săptămâni cu ploaie, vânt și ceață,…

Alist Designers boutique: Selecția spectaculoasă de branduri care te așteaptă în luna decembrie 

Pentru că intrăm în luna festivităților de Crăciun și a diverselor celebrari, ne-a gândit la o selecție anume…

Costumul masculin revine în topul preferințelor doamnelor, pentru evenimentele festive

Dacă încă nu ai ales ținuta pe care o vei purta la evenimentul de Crăciun a firmei sau…

Hot Trend: Cu picioarele la vedere în plină iarnă!

Dacă te întrebai ce minuni au mai pus la cale marile case de modă pentru acest sezon, află…