Alina Aliman ∙ October 1, 2021 ∙ 6 min read

Un album în topuri, o colecție de bijuterii care îi poartă numele și multe alte proiecte în derulare. Alina Eremia le abordează pe toate cu energie și pasiune. „Bijuteriile sunt ca un condiment perfect, complimentează ceea ce este deja acolo”, spune artista, cu zâmbetul care o însoțește mereu. (Foto sus – Body din satin, Zara; jachetă din mătase și brocart, Miau by Clara Rotescu; ciorapi Calzedonia și sandale din piele cu detalii metalice, din recuzita stilistului, bijuterii Splend’or.)

Fotografii: Ștefan Dani.
Stilist: Cristina Crăciun.
Text de Alina Aliman.

(Body din mătase, Murmur; crinolină, Atelier de Frumos; fundă din mătase, Silk Love and Lace și cizme din lac, din garderoba artistului, bijuterii Splend’or.)

DESPRE MUZICĂ…

Ai lansat un nou album, Déjà Vu. Care a fost sursa lui de inspirație? Cum ți-a venit ideea de packaging?

Totul s-a întâmplat organic. O parte din piese erau cunoscute deja de oameni, dar albumul Déjà Vu s-a completat în mare parte pe timp de pandemie. Am lucrat în studio cu oameni extrem de talentați cărora le mulțumesc pentru aportul lor. Într-o eră digitalizată, în care totul poate fi accesat de pe telefon, albumul fizic mi‑am dorit să fie o experiență personală pentru colecționari. Déjà Vu este structurat în 2 părți, care să delimiteze sound-ul pieselor, despărțite de un interludiu. Tot în album există un booklet cu toate pozele făcute pentru album, un pandativ Splend’or gravat cu logoul Déjà Vu și o folie cu tatuajele mele însoțite de o legendă.

(Corset din bumbac, Manon Chemise; fustă din mătase, Baden11 și mănuși din bumbac, vintage, bijuterii Splend’or.)

Apropos de concerte, care a fost primul concert pe care l-ai văzut tu, ca spectator? Și cum ți s-a părut? Care ar fi show-ul unui artist pe care ți-ar fi plăcut să-l vezi, dar încă n-ai avut până acum ocazia?

Primul concert la care am asistat cred că a fost un concert ASIA. Țin minte că eram în primul rând și cântam toate versurile. Pe Beyoncé am văzut-o deja de două ori live, așa că mi-ar plăcea să merg la un concert Bruno Mars sau Miley Cyrus.

Ce postere aveai în cameră când erai mică? Care era band-ul / artistul tău preferat la 5 ani? Dar acum?

Muzica a fost omniprezentă în viața mea. Am crescut într-o familie care m a susținut în direcția artistică; mama mă însoțea la toate concursurile în țară și în străinătate. Nu mi-am lipit niciodată postere prin cameră și nici nu am fost tipologia aceea de „fan“. Ascult și trăiesc muzică, apreciez artistul, îmi place să merg la concerte, mă inspiră, dar nu sunt de acord cu idolatrizarea exacerbată. Aveam și am artiști preferați, dar nu am avut niciodată postere. Îmi plac Beyoncé, Justin Timberlake, Bruno Mars, H.E.R, Ariana Grande, Post Malone, dar ascult și artiști mai puțin consacrați la noi: Yebba, Bea Miller, Noga Erez, Astrid S.

(Corset din mătase și bumbac, Lu:ne at Midnight, evantai și tiara cu cristale din recuzita stilistului, bijuterii Splend’or.)

DESPRE MODĂ…

Care ar fi definiția stilului, din perspectiva garderobei unei artiste?

Stilul este oglinda personalității tale, felul propriu de a exprima cine ești la nivel de haine. Stilul începe să fie cât mai coerent și să te identifici cu el 100% pe măsură ce ajungi să te cunoști. Pentru mine, hainele scot în evidență și mai tare personalitatea și mesajul pe care vreau să-l comunic atât muzical, cât și în plan personal. Sunt atentă la trenduri, dar nu adopt tot ce e cool și nou. Aleg să port ce-mi place și ce mi se potrivește. Îmi plac ținutele sport, sexy, și cred că ținuta trebuie să-ți avantajeze silueta, fără să o expună prea mult.

Artista / artistul care îți place cum se îmbracă pe scenă (din toate timpurile) este…

… Cher. Aparițiile ei sunt iconice și sunt relevante chiar și în 2021. O grămadă de artiste/persoane publice o iau drept referință, inclusiv eu. Am văzut multe ținute purtate de Cher reinterpretate în colecțiile recente.

Cele mai interesante surse de inspirație de pe Instagram sau TikTok sunt pe conturile…

Contul de TikTok îl folosesc pentru că vreau să rămân aproape de comunitatea mea, nu îl folosesc neapărat ca pe o sursă de inspirație. Pe Instagram îmi place să urmăresc content diversificat, de la artiști preferați (Rihanna, Beyoncé, Miley Cyrus), la conturi de travel, fashion addicts (Amina Muaddi, Gilda Ambrosio).

(Body din dantelă, Victoria’s Secret, rochie din mătase și tul, Miau by Clara Rotescu și cizme din lac, din garderoba artistului, bijuterii Splend’or.)

DESPRE BIJUTERII…

Ești imaginea unui brand de bijuterii și ai lansat, în colaborare cu Splend’or, o linie proprie de bijuterii. Cum a început această colaborare? Care e mesajul colecției? Care e piesa ta preferată?

Colaborarea cu Splend’or a început într-o manieră foarte naturală. Eu le frecventam magazinul, eram clientă fidelă, iar ei au remarcat asta. Bijuteriile pe care eu le port sunt din selecțiile din magazin și ce îmi place cel mai mult este că au o gamă variată. Ideea colecției Déjà Vu a prins contur în timpul shooting-ului pentru album, unde conceptul a fost unul diferit și artsy și, implicit, styling-ul a fost unul aparte. Unul dintre cadrele importante are în prim-plan mâinile accesorizate cu bijuterii. Pornind de la piese, mesaj și conceptul vizual al albumului, m-am întâlnit cu echipa Splend’or și am dezvoltat o linie de bijuterii pe care eu aș purta-o fără să stau pe gânduri, în orice moment al zilei. Colecția e versatilă, așa că fiecare femeie va găsi bijuteriile perfecte, atât pentru o zi de muncă, cât și pentru serile în oraș.

(Rochie din mătase și dantelă, Silk Love and Lace și accesorii de mână din tul, Omra, bijuterii Splend’or.)

DESPRE ALINA EREMIA…

Care este secretul energiei tale? Cum faci să zâmbești mereu?

Iubesc viața, iubesc oamenii.Totul în jurul nostru este o imagerie ghidată, unghiul nostru subiectiv, răspunsul iubirii și al fricilor noastre. Dacă trăiești în acceptare și nu te lași copleșit de frici, viața chiar abundă în lucruri frumoase și oportunități. Trebuie doar să nu-ți fie frică să le vezi și să acționezi. De aici accesezi și toată energia de care dispui.

(Rochie din brocart de mătase, Miau by Clara Rotescu și ciorapi Calzedonia, bijuterii Splend’or.)

Machiaj: Ana Ccucuta.
Coafură: George Cozma. 
Asistent styling: Miruna Miu. 

Un proiect A List Magazine X Splend’or.

Related Posts

Izabela Măndoiu și Monarh Design, la Alist Designers Boutique

Izabela Măndoiu și Monarh Design sunt cele două branduri pe care le găsiți luna aceasta la Alist Designers…

Costumele de baie care avantajează orice tip de siluetă

Costumele de baie sunt printre cele mai căutate piese în această perioadă. Dacă nu ai apucat încă să…

Stella Matina semnează o colecție vestimentară capsulă inspirată de emoțiile și farmecul Neversea

Designerul Csilla Tulodgy, cunoscută acum sub numele de Stella Matina, a acceptat provocarea Neversea și a creat o…

Trendurile verii, adaptate fiecărui semn din zodiac

Ca să-ți fie mai ușor să alegi din multitudinea de trenduri care domină moda acestei veri, am asociat…

Get the look – Dakota Johnson într-un look smart casual

Dakota Johnson este muza noastră la începutul acestei săptămâni, grație unui outfit all white purtat cu multă eleganță….

Manifest pentru strălucire

Trebuie să strălucim în fiecare zi! Așa spune campania „Manifest pentru strălucire” lansată de Splend’or și așa confirmă…

Shoes For Every Mood

Dincolo de locul în care trebuie să fii, ce dispoziție ai astăzi? Te simți energică, gata de o…

Reîmprospătați-vă stilul vestimentar de vară pe Remixshop.com

Odată cu venirea verii, a apărut și dorința de a vă reîmprospăta garderoba. Acest nou sezon vă întâmpină…

Celebrity trends: Ținutele all white

Ținutele all white reprezintă un trend pe care nu trebuie să îl ratezi vara asta. Fie că ești…

Zalando se lansează în România cu o campanie dedicată individualității și autenticității

Zalando, una dintre principalele platforme online de fashion și lifestyle din Europa, sărbătorește lansarea în România prin intermediul…