Andreea Leta ∙ September 28, 2020 ∙ 3 min read

A list Designers boutique te întâmpină săptămâna aceasta cu două outfituri al căror styling a pornit de la clasicul pulover al bunicii. Iată ce a ieșit și la ce m-am gândit atunci când am compus cele două lookuri: 

Nu doar pentru că am un cult pentru bunica mea, ci pentru că, de câțiva ani buni, una dintre casele cărora le acord o atenție deosebită, trebuie să rescunosc, este Gucci, datorită personalității artistice a directorului de creație, Alessandro Michele. Designerul adoră lookurile „de băbuță”, cum zic gurile mai răutăcioase. Și adevărul e că tot ce e de pe vremuri, cum ar fi eșarfele pătrate din mătase, puloverele, gențile mici de mână, broșele și alte lucruri „bătrânești” sunt extrem de interesante și, pentru mine, reprezintă o provocare din punctul de vedere al stylingului. Astfel, nu putea să treacă prea mult timp până să dau rolul principal în ținutele din vitrină chiar clasicului pulover al bunicii. Și pentru că am vrut să ofer două variante, în două stiluri diferite, am creat un outfit 100% urban și unul desprins din fotografiile anilor ’70.

The it-granny

Pulover Catch Michelle, salopetă Baden 11, genți Laura Olaru

Contrastul, prin definiție, presupune alăturarea unor elemente contradictorii. Pe cât de delicată e lucrătura unei piese tricotate, care generează un fel de tandrețe vizuală specială, pe atât de opus ar trebui să fie efectul unei salopete utilitarian. Asta, desigur, dacă nu vorbim despre două piese stilizate, care se completează extrem de bine, precum puloverul Catch Michelle, cu mâneci extralog, foarte stylish, și salopeta Baden 11, cu linii feminine asigurate de marcarea taliei și de cele două bretele-fundă. Pentru nota glam a outfitului am optat pentru o geantă mini cu capac auriu și lanț, dar și pentru un shopper bag care va capta toate razele soarelui de toamnă, ambele piese semnate Laura Olaru. 

The Sexy Grandma 

Pulover și top Kinga Varga, fustă Baden 11, curea și geantă Laura olaru

Întotdeauna mi-au plăcut fotografiile de modă din anii ’70. În afara faptului că efectul imaginilor pe film este, din oficiu, unul extrem de boem, stylingul specific perioadei m-a fascinat mereu. Uneori, la prima vedere, te întrebi sincer „Ce-a vrut să spună autorul?”, însă ulterior îți dai seama că acolo e iz de un romantism de pe vremuri, greu de egalat în zilele noastre. Eu m-am aventurat, săptămâna aceasta, să încerc să compun o astfel de ținută. Piesa de la care am pornit a fost, desigur, puloverul cu fir auriu, care mi-a captat privirea de când am ajuns în dreptul colecției adusă la A list Designers boutique de Kinga Varga. Tot aici am găsit și topul, extrem de senzual, din tulle de mătase, see through, cu florile croșetate în dreptul sânilor. Pentru partea de jos nu puteam decât să mizez pe ceva la fel de glam, așa că la Baden 11 am găsit o fustă care a completat lookul perfect. Cureaua și geanta din colecția Laurei Olaru, au venit în sprijinul micilor pete de roșu, întregind astfel ținuta. 

Ține cont că fotografiile nu redau perfect texturile și senzațiile unor piese precum puloverul bunicii, așa că, mai bine, vino personal la A list Designers boutique pentru a-ți alege preferatul. Partnerii noștri în acest proiect sunt București Mall Vitan și Mastercard. 

Foto: arhiva personală

Related Posts

Costumele de baie care avantajează orice tip de siluetă

Costumele de baie sunt printre cele mai căutate piese în această perioadă. Dacă nu ai apucat încă să…

Stella Matina semnează o colecție vestimentară capsulă inspirată de emoțiile și farmecul Neversea

Designerul Csilla Tulodgy, cunoscută acum sub numele de Stella Matina, a acceptat provocarea Neversea și a creat o…

Trendurile verii, adaptate fiecărui semn din zodiac

Ca să-ți fie mai ușor să alegi din multitudinea de trenduri care domină moda acestei veri, am asociat…

Get the look – Dakota Johnson într-un look smart casual

Dakota Johnson este muza noastră la începutul acestei săptămâni, grație unui outfit all white purtat cu multă eleganță….

Manifest pentru strălucire

Trebuie să strălucim în fiecare zi! Așa spune campania „Manifest pentru strălucire” lansată de Splend’or și așa confirmă…

Shoes For Every Mood

Dincolo de locul în care trebuie să fii, ce dispoziție ai astăzi? Te simți energică, gata de o…

Reîmprospătați-vă stilul vestimentar de vară pe Remixshop.com

Odată cu venirea verii, a apărut și dorința de a vă reîmprospăta garderoba. Acest nou sezon vă întâmpină…

Celebrity trends: Ținutele all white

Ținutele all white reprezintă un trend pe care nu trebuie să îl ratezi vara asta. Fie că ești…

Zalando se lansează în România cu o campanie dedicată individualității și autenticității

Zalando, una dintre principalele platforme online de fashion și lifestyle din Europa, sărbătorește lansarea în România prin intermediul…

Alist Designers boutique: Eterna fascinație a rochiei negre

Rochia neagră este una dintre piesele statement ale garderobei feminine, după cum bine știi deja. Vara acestui an…