Andreea Leta ∙ September 28, 2020 ∙ 3 min read

A list Designers boutique te întâmpină săptămâna aceasta cu două outfituri al căror styling a pornit de la clasicul pulover al bunicii. Iată ce a ieșit și la ce m-am gândit atunci când am compus cele două lookuri: 

Nu doar pentru că am un cult pentru bunica mea, ci pentru că, de câțiva ani buni, una dintre casele cărora le acord o atenție deosebită, trebuie să rescunosc, este Gucci, datorită personalității artistice a directorului de creație, Alessandro Michele. Designerul adoră lookurile „de băbuță”, cum zic gurile mai răutăcioase. Și adevărul e că tot ce e de pe vremuri, cum ar fi eșarfele pătrate din mătase, puloverele, gențile mici de mână, broșele și alte lucruri „bătrânești” sunt extrem de interesante și, pentru mine, reprezintă o provocare din punctul de vedere al stylingului. Astfel, nu putea să treacă prea mult timp până să dau rolul principal în ținutele din vitrină chiar clasicului pulover al bunicii. Și pentru că am vrut să ofer două variante, în două stiluri diferite, am creat un outfit 100% urban și unul desprins din fotografiile anilor ’70.

The it-granny

Pulover Catch Michelle, salopetă Baden 11, genți Laura Olaru

Contrastul, prin definiție, presupune alăturarea unor elemente contradictorii. Pe cât de delicată e lucrătura unei piese tricotate, care generează un fel de tandrețe vizuală specială, pe atât de opus ar trebui să fie efectul unei salopete utilitarian. Asta, desigur, dacă nu vorbim despre două piese stilizate, care se completează extrem de bine, precum puloverul Catch Michelle, cu mâneci extralog, foarte stylish, și salopeta Baden 11, cu linii feminine asigurate de marcarea taliei și de cele două bretele-fundă. Pentru nota glam a outfitului am optat pentru o geantă mini cu capac auriu și lanț, dar și pentru un shopper bag care va capta toate razele soarelui de toamnă, ambele piese semnate Laura Olaru. 

The Sexy Grandma 

Pulover și top Kinga Varga, fustă Baden 11, curea și geantă Laura olaru

Întotdeauna mi-au plăcut fotografiile de modă din anii ’70. În afara faptului că efectul imaginilor pe film este, din oficiu, unul extrem de boem, stylingul specific perioadei m-a fascinat mereu. Uneori, la prima vedere, te întrebi sincer „Ce-a vrut să spună autorul?”, însă ulterior îți dai seama că acolo e iz de un romantism de pe vremuri, greu de egalat în zilele noastre. Eu m-am aventurat, săptămâna aceasta, să încerc să compun o astfel de ținută. Piesa de la care am pornit a fost, desigur, puloverul cu fir auriu, care mi-a captat privirea de când am ajuns în dreptul colecției adusă la A list Designers boutique de Kinga Varga. Tot aici am găsit și topul, extrem de senzual, din tulle de mătase, see through, cu florile croșetate în dreptul sânilor. Pentru partea de jos nu puteam decât să mizez pe ceva la fel de glam, așa că la Baden 11 am găsit o fustă care a completat lookul perfect. Cureaua și geanta din colecția Laurei Olaru, au venit în sprijinul micilor pete de roșu, întregind astfel ținuta. 

Ține cont că fotografiile nu redau perfect texturile și senzațiile unor piese precum puloverul bunicii, așa că, mai bine, vino personal la A list Designers boutique pentru a-ți alege preferatul. Partnerii noștri în acest proiect sunt București Mall Vitan și Mastercard. 

Foto: arhiva personală

Related Posts

LOOR Jewelry: Un brand de bijuterii dedicate femeii creative

LOOR jewelry este acel brand pe care te poți baza în fiecare zi pentru inspirație și pentru a-ți exprima…

Cel mai frumos Crăciun e acum

Cine spune că nu îi place să primească de Crăciun cadouri sau Crăciunul, în general,– cu excepția lui…

Antreprenoriat la feminin, la prima ediție

A List Magazine a fost alături de Andreea Tudorache, Owner Beauty Connection și de Andra Pintican – fondatoarea…

Cele mai spectaculoase apariții de la British Fashion Awards 2022

O mulțime de vedete au luat parte la gala British Fashion Awards 2022, care a avut loc la…

Te așteptăm pe 17 decembrie la Crazy Christmas!

Ți-era dor de unul dintre târgurile noastre? Nu mai e mult și ne revedem la Crazy Christmas, pe…

C&A x Alist Magazine: Ne vedem la shopping în weekend!

Suntem din ce în ce mai aproape de unul dintre cele mai frumoase ale anului, așa că pregătirile…

Chanel aniversează 90 de ani de creație de bijuterii prin lansarea cărții– Chanel Haute Joaillerie

Casa de modă Chanel lansează un volum în cinstea aniversării a 90 de ani de cand Coco Chanel…

Recreează lookul momentului cu piese de la designeri români

Serialul Wednesday care poartă semnătura magnificului Tim Burton, a devenit un fenomen încă de dinainte să fie difuzat…

Style inspiration of the week: Emily Ratajkowski și mixul de registre

Pentru că sezonul rece și-a intrat cu adevărat în rol și temperaturile au scăzut considerabil, cuvintele momentului în…

Jachetele momentului: Blana artificială, opțiunea principală a marilor case 

Marile case de modă optează și anul acesta pentru înlocuirea hainelor din blană naturală cu piese stylish din…