Andreea Leta ∙ November 6, 2020 ∙ 4 min read

După o nouă vizita la Alist Designers Boutique, am reușit să facem un top al materialelor pe care trebuie să le purtăm în acest sezon, dar am învățat și cum să avem grijă de piesele noastre preferate, fie că sunt noi, fie că se află deja în garderoba noastră. 

Toamna este acel anotimp de tranziție de la o extremă la alta în ceea ce privește temperaturile, astfel că hainele pe care le purtăm acum trebuie să ne asigure atât un confort deosebit, cât, desigur, și plăcerea de a îmbrăca outfituri cât mai stylish. 

Așa că iată care ar fi materialele-cheie pentru acest moment al anului și cum facem să avem grijă de piesele noastre preferate pentru a le păstra intacte cât mai mult timp. Partenerul nostru de dialog este Perwoll, cu inițiativa #RethinkFashion. 

Bumbacul

Potrivit atât pentru sezonul estival, cât și pentru cel rece, bumbacul este una dintre cele mai plăcute fibre. În funcție de consistență, bumbacul poate fi unul dintre cele mai cozy materiale, mai ales dacă optezi pentru piese cu un design ce îți permite să te miști în voie.

Atelier Hamza

 

Mătasea 

Cunoscută pentru proprietățile ei deosebite, de a menține constantă temperatura corpului, mătasea nu are doar un aspect prețios, ci este și foarte practică. Mai ales în zilele în care parcă ai vrea să te relaxezi, dar fără să renunți la acea parte princiară a personalității tale.

En Privé

 

Fâșul

Pelerina de ploaie a devenit un must-have al verii de când cu festivalurile în aer liber, însă dintotdeauna a fost una dintre piesele-cheie ale toamnei. Sezonul ploios e mult mai frumos atunci când porți o pelerină din fâș, ușoară, practică și foarte cool, dacă optezi pentru o nuanță efervescentă!

Di-Te

 

Amestecul de fibre 

Cu toate că, în general, recomandările favorizează materialele 100% naturale, există câteva fibre sintetice de calitate superioară, care o ajută pe cea naturală să reziste în timp și să poată fi utilizată pentru o gamă cât mai variată de piese. Așadar, dacă pe o etichetă citești despre un produs că este confecționat dintr-un amestec de bumbac plus elastan, de exemplu, nu ezista, mai ales nu în cazul unui costum format dntr-un sacou cambrat și o pereche de pantaloni evazați, care vrei să arate impecabil pe tot parcursul zilei.

Muna

 

Lâna

Dacă ar fi să numim un material care și-a recâștigat locul în top 3 preferințe pentru toamnă-iarnă, acela ar fi, cu siguranță, lâna. Din ce în ce mai multe piese devin adevărate referințe, cum ar fi rochiile croșetate, cardiganele over sized sau puloverele turtleneck.

Lucia Olaru

În sprijinul sustenabilității, tendința mondială care capătă o valoare din ce în ce mai mare, susținem campania #RethinkFashion by Perwoll, care ne învață că este mult mai bine să avem grijă corect de piesele pe care le avem deja în garderobă, decât să le înlocuim la fiecare sezon. Și, ce e drept, nici nu e atât de ușor să renunțăm la piesa favorită, chiar dacă aspectul ei actual este un pic diferit față de cel inițial.

Deteriorarea hainelor apare în special din cauza spălatului, atunci când folosim detergenți foarte puternici, fără a fi nevoie (haina nu este pătată sau murdară excesiv). Detergenții Perwoll, cu o formulă mai light, protejează țesăturile și păstrează intensitatea culorilor, reparând micro-fisurile fibrelor textile, astfel încat acestea să nu fie terne, ci să capete aspectul strălucitor, de nou.

Gama detergenților Perwoll este complexă, astfel încât găsești câte un produs dedicat diferitelor nevoi ale hainelor tale. Există variante dedicate tipurilor de materiale (detergentul Perwoll Wool & Delicates pentru materiale delicate precum lâna sau mătasea, detergentul Perwoll Care & Refresh pentru haine sintetice precum echipamentul sportiv, detergentul Perwoll Renew & Blossom pentru toate tipurile de materiale și culori, care oferă hainelor un parfum floral și elegant) și cea dedicată culorilor – detergentul Perwoll Renew & Repair Color, Black sau White. Mai multe informații găsești chiar aici.

Perwoll Renew & Repair

Alături de noi în proiectul Alist Designers Boutique, prezentat de Mastercard, se află și partenerii de la București Mall Vitan.

Foto: PR

Related Posts

Costumele de baie care avantajează orice tip de siluetă

Costumele de baie sunt printre cele mai căutate piese în această perioadă. Dacă nu ai apucat încă să…

Stella Matina semnează o colecție vestimentară capsulă inspirată de emoțiile și farmecul Neversea

Designerul Csilla Tulodgy, cunoscută acum sub numele de Stella Matina, a acceptat provocarea Neversea și a creat o…

Trendurile verii, adaptate fiecărui semn din zodiac

Ca să-ți fie mai ușor să alegi din multitudinea de trenduri care domină moda acestei veri, am asociat…

Get the look – Dakota Johnson într-un look smart casual

Dakota Johnson este muza noastră la începutul acestei săptămâni, grație unui outfit all white purtat cu multă eleganță….

Manifest pentru strălucire

Trebuie să strălucim în fiecare zi! Așa spune campania „Manifest pentru strălucire” lansată de Splend’or și așa confirmă…

Shoes For Every Mood

Dincolo de locul în care trebuie să fii, ce dispoziție ai astăzi? Te simți energică, gata de o…

Reîmprospătați-vă stilul vestimentar de vară pe Remixshop.com

Odată cu venirea verii, a apărut și dorința de a vă reîmprospăta garderoba. Acest nou sezon vă întâmpină…

Celebrity trends: Ținutele all white

Ținutele all white reprezintă un trend pe care nu trebuie să îl ratezi vara asta. Fie că ești…

Zalando se lansează în România cu o campanie dedicată individualității și autenticității

Zalando, una dintre principalele platforme online de fashion și lifestyle din Europa, sărbătorește lansarea în România prin intermediul…

Alist Designers boutique: Eterna fascinație a rochiei negre

Rochia neagră este una dintre piesele statement ale garderobei feminine, după cum bine știi deja. Vara acestui an…