Cătălina Teodorescu ∙ February 17, 2016 ∙ 2 min read

especes jewelry campaign

În vremuri ancestrale, oasele de animale erau purtate de către membrii multor triburi spre a simboliza autoritatea omului asupra regnului animal. Un gest primitiv, natural, pe care duo-ul Marie Artamanoff/Sébastien Lacomblez îl recreează cu ingeniozitate, transformându-l într-o manieră graţioasă şi delicată de a oferi o a două viaţă osemintelor animale.

Lansat în septembrie 2013, Espèces este un brand belgian ce transcende noţiunea clasică de bijuterie, reinventând-o sub forma unor obiecte de artă care sunt, în cel mai pur sens, atemporale.

Povestea brand-ului a început neprevăzut, cu un cadou aniversar. Marie Artamonoff, designer de bijuterii, i-a oferit în dar partenerului său, artistul Sébastien Lacomblez, un craniu de pisică, cu ocazia zilei sale de naştere. „Amândoi iubim animalele foarte mult, astfel încât mi s-a părut un cadou simpatic şi jucăuş. I l-am oferit în glumă, însă lui i-a venit ideea să îl turnăm în argint, transformându-l într-un colier. Rezultatul ni s-a părut foarte interesant, şi astfel, aceasta a fost prima noastră piesă. După aceea, am început să creem altele, şi altele, şi altele…”

Într-un mediu ultrasaturat de tendinţe care se schimbă cu viteză ameţitoare, Espèces şi-a clădit o aură de exclusivitate prin refuzul de a urmări trendurile industriei, şi oferind, în schimb, piese de bijuterie ce îndeamnă atât purtătorul, cât şi privitorul, la un joc al introspecţiei, centrat în jurul i/mortalităţii.

10802029_302100293315350_6678588683361707909_n

Maxilare, cranii, cleşti, alături de alte părţi mici de oseminte animale, provenite de la vulpi, pisici, rechini, ori căprioare, printre altele, sunt utilizate pentru a crea matriţe. Tehnica folosită pentru a crea bijuteriile, denumită „la cire perdue”, implică injectarea cerii, ce mai apoi este învelită în ipsos, pentru ca ulterior să fie topită şi înlocuită cu metal (brand-ul lucrează cu argint, bronz şi aur).

Rezultatul vine sub forma colierelor, a cerceilor, a brăţărilor sau al inelelor cu o aură mistică de imortalitate. Cu o delicateţe aparte, cei doi designeri reuşesc să ilustreze complexitatea scheletului, fără a-i răpi din mister. „Inspiraţia noastră vine din tot ce ne înconjoară”, spune Marie. „Mergem adesea la muzee ale ştiinţelor naturale, grădini zoologice, rezervaţii naturale, şi târguri de tot felul”.

Colecţiile Espèces includ un mix de piese excentrice şi piese clasice, elegante, care la prima vedere nu trădează faptul că la baza lor stă ceva atât de mistic precum osemnitele animale. Toate bijuteriile sunt create în atelierul din Bruxelles al brand-ului, (unele în ediţii limitate de 25, 50, 100 sau 250), linia de bijuterii fiind actualizată o dată la şase luni cu piese noi.

Le poţi găsi în boutique-uri precum Stijl (Bruxelles, Belgia), SPRMRKT (Amsterdam, Olanda), Ulf Haines (Berlin, Germania), KES NYC (New York, SUA), The Luxury Arcade (Abu Dhabi, Emiratele Arabe), ori online, pe platforma de shopping Farfetch.com.

Related Posts

Premiile Grammy 2023 – Ținutele care au atras atenția anul acesta

Acum două seri a avut loc decernarea premiilor Grammy 2023, un moment mult așteptat de industria muzicală. Beyonce…

Cine este Beatrice Borromeo, ambasadoarea de viță nobilă a Casei Dior

Beatrice Borromeo (37 de ani) a fost aleasă imaginea campaniei Dior, prin care celebra casă de modă reinventează…

Hot celebrity trend – Feeling all Light Blue!

Dacă în sezonul trecut retina noastră a fost desfătată (sau atacată în cazul unora) cu cea mai puternică…

Get the Look – Hailey Bieber, într-un look a la Michael Jackson

Sătpămâna aceasta ne inspirăm din imaginea unuia dintre cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor, cu un look…

Anne Hathaway transformă rochia mini într-un statement al momentului

Unele piese vestimentare sunt menite să dăinuie dincolo de tendințe, iar când o figură emblematică precum frumoasa actirță…

Sabato de Sarno este noul director de creație Gucci

Grupul Kering și oficialii Gucci anunță că poziția lui Alessandro Michele a fost, în sfârșit ocupată. Sabato de…

Schiaparelli Haute Couture: Colecția inspirată de universul lui Dante

Prezentările Haute Couture stârnesc întotdeauna curiozitate, admirație și uimire. Vorbim, în primul rând, despre adevărata artă a meșteșugului…

Luna modei internaționale: Emily Ratajkowski, mireasă în indigo pentru Versace

Luna modei este în plină desfășurare, iar stilul este la cote înalte în toate capitalele fashion ale Europei….

Vedete prezente la defilarea Chanel primăvară/vară 2023 de la Paris

Una dintre cele mai spectaculoase perioade ale anului în ceea ce privește moda se derulează zilele acestea la…

Maison Valentino a lansat cartea haute-couture intitulată Rosso, prin care celebrează culoarea-emblemă a casei

Rosso Valentino este cea mai nouă apariție editorială a casei de modăValentino, prin care este celebrată culoarea-emblemă a…