A List Magazine ∙ January 13, 2023 ∙ 10 min read

Mulți dintre noi definim sfârșitul de an și începutul de an ca fiind un moment de reflecție, de celebrare a ceea ce am realizat și de stabilire a unor obiective noi, în timp ce creăm spațiul necesar pentru a deschide un nou capitol.

Fie că o crezi sau nu, rezoluțiile de Anul Nou reprezintă întotdeauna un bun punct de plecare pentru noul an din punct de vedere al intențiilor și motivației, deoarece te ajută să rămâi în acord cu sinele tău adevărat și implicat cu privire la lucrurile care contează cu adevărat pentru tine.

remix shop

De aceea, privind retrospectiv la anul trecut și stabilind obiective pentru noul an, îți oferim câteva idei de care să ții cont în timp ce faci primii pași eleganți în noul an. Cel mai bun lucru este că acești pași sunt atât de ușori, încât șansele sunt cu totul în favoarea ta!

Astfel de rezoluții nu sunt menite să te limiteze sau să te oblige să le urmezi pe toate în 2023. Ele sunt mai degrabă menite să-ți arate că un stil sustenabil, conștient, arată diferit pentru fiecare, iar asta este minunat!

Promisiunea 1: mai puțin înseamnă mai mult. Am de gând să-mi iau la mână garderoba

Începutul noului an este momentul perfect pentru a-ți analiza profund garderoba și pentru a trece în revistă hainele pe care le ai deja. Acest lucru te va ajuta, de asemenea, să redescoperi piesele vestimentare care au ajuns accidental în fundul dulapului pentru o vreme. Atunci când îți reorganizezi dulapul, încearcă să îl aranjezi în funcție de sezon, astfel încât, de exemplu, când vine vara viitoare, să ai senzația că descoperi noi comori.

Un audit al garderobei te va ajuta, de asemenea, să fii mai conștientă de achizițiile tale, deoarece vei avea o idee mai bună despre ce ai și ce ai putea să mai adaugi în dulapul tău. Iată câteva întrebări care te vor ajuta să alegi ce frumuseți să păstrezi și de care este timpul să te desparți:

  1. De cât timp ai această haină și în ce stare se află?
  2. Ți se potrivește?
  3. Te simți comod în ea?
  4. Cât de des o porți?
  5. Se potrivește stilului tău personal?

Dacă vei cumpăra mai puține haine noi, vei acorda prioritate hainelor second-hand, dacă repari și folosești creativ ce ai deja, faci alegerea de a economisi și de a investi în mărci de modă care sunt de o calitate superioară și sunt durabile. Sună bine, nu-i așa?

Promisiunea 2: mă voi provoca singură: fără haine noi-nouțe

Provoacă-te să nu cumperi nimic nou pentru o anumită perioadă de timp. Unii oameni o fac timp de un an, însă această perioadă poate fi și mai scurtă – orice te face să te simți confortabil pentru stilul tău de viață. Atunci când „evadezi” din ciclul nesfârșit al consumului de fast fashion, poți face un pas înapoi (sau, de ce nu, înainte) și poți construi o nouă relație cu moda, devenind creativ cu ceea ce ai deja, economisind timp și bani!

Pentru a adăuga articole noi în garderoba ta într-un mod durabil și pozitiv – cumpără la mâna a doua. Cumpărarea de haine la mâna a doua în loc de haine noi prelungește durata de viață a hainei și o împiedică să fie aruncată la gunoi, ceea ce reprezintă un aspect important al modei circulare.

Dacă achizițiile second-hand sună complicat și necesită mult timp și, în același timp, multă răbdare, s-ar putea să-ți imaginezi un tur nesfârșit al magazinelor de vechituri, grămezi de haine și nicio idee de unde să începi. Nu te teme, există o cale mult mai ușoară! Cumpără și vinde haine, pantofi și accesorii de calitate online cu remixshop.com. Selecția este imensă – aproape un milion de descoperiri și peste 15.000 de articole adăugate în fiecare zi de la mii de mărci – articole de gamă buget, de gamă medie și chiar de lux, toate aranjate în categorii convenabile, așteptându-te cu reduceri uriașe și oferte diferite. Cu ajutorul filtrelor, poți găsi exact ceea ce cauți în doar câteva secunde, indiferent dacă este vorba de categorie, marcă, culoare, mărime, material, stare, sezon sau preț.

În acest fel, experiența de cumpărare la mâna a doua este la fel de ușoară, comodă și intuitivă ca într-un magazin de haine obișnuit sau pe un site, dar și mai bună, pentru că acum avem o conștiință curată și ne putem mândri cu grija pentru stilul nostru, pentru bugetul nostru și pentru natură.

Promisiunea 3: Voi descoperi mândria ținutei repetate

Știi zicala: cel mai bun mod de a prelungi durata de viață a hainelor este să le porți în continuare. Provoacă-te să fii creativ și să faci combinații noi folosind hainele pe care le ai deja. În acest fel, nu numai că vei fi mândră de tine, îți vei cunoaște și dezvolta stilul personal, dar vei face chiar mai mult de atât.

În ciuda a ce încearcă social media să ne facă să credem, există atât de multă bucurie în repetarea unei ținute! Standardul de a purta aceeași combinație de mai multe ori este extrem de important pentru a ne schimba mentalitatea și pentru a face față tensiunii constante de a trebui să purtăm mereu ceva nou. Așa că reprodu-ți ținutele care te fac să te simți fericită, să te simți tu însuți și poartă-le cu mândrie. Nu înseamnă că trebuie să porți aceeași ținută în fiecare zi, poate că te poți juca cu diferite accesorii, cu diferite moduri de a le combina și, în general – cu fantezia ta. Ai încredere în tine – odată ce ți-ai dovedit deja că ești stilistul de top care a ales și care a combinat toate acele haine care-ți împodobesc umerașele de acasă.

Promisiunea 4: Voi învăța să am grijă de hainele mele

Ideea de a repeta ținutele, de a purta hainele mai mult timp, de a le da o nouă viață,atunci când nu ne mai aduc bucurie – toate acestea sunt lucruri minunate, dar cum facem asta dacă hainele noastre se destramă după 5 purtări? Dacă ai grijă de hainele tale în mod corespunzător le vei face să dureze mai mult timp, ceea ce este un mare câștig!

În primul rând – trebuie să recunoaștem că nu suntem experți în toate și că orgoliile noastre pot suporta citirea instrucțiunilor de pe etichetă – aceste etichete nu sunt acolo din întâmplare – ci pentru a ne ajuta să învățăm cum să spălăm, să uscăm și să călcăm o haină.

Chiar și cu îngrijirea corespunzătoare, hainele noastre se strică uneori, iar asta poate fi un șoc. Aceasta nu înseamnă că nu vor mai fi potrivite sau plăcute de purtat, în niciun caz. Hai să ne amintim (sau să învățăm) abilitățile de bază, cum ar fi cum să coasem un nasture și să reparăm un mic defect, iar dacă nu ne descurcăm nici măcar cu asta putem găsi un mic atelier de croitorie local, undeva pe lângă o piață, unde cel mai probabil ne va întâmpina un expert vesel care va oferi o nouă viață hainei preferate, în cel mai scurt timp. Pentru cei mai îndrăzneți, există mereu mai multe opțiuni – cine a spus că o reparație trebuie să fie invizibilă? De ce să nu transformi o haină, o geantă sau un pantof vechi preferat într-o nouă declarație de modă îndrăzneață? Totul este o chestiune de fantezie!

remix shop

Promisiunea 5: Stilul meu nu va fi în detrimentul naturii

Există diferite moduri de a face alegeri mai rezonabile. Pe de o parte, putem alege țesături de calitate și mărci responsabile. Oricât de mult efort am depune pentru a păstra în stare bună un articol de îmbrăcăminte de calitate slabă, ne vom lovi de piedici. Din păcate, mărcile fast fashion folosesc adesea materiale care rezistă doar la câteva purtări și nu sunt potrivite pentru reciclare. Astfel de haine funcționează pentru noi ca zahărul – le vedem, le dorim, le luăm, urmează o descărcare de moment de energie și endorfine și… o prăbușire inevitabilă la aterizare. Ne îndrăgostim de ele în magazin, le purtăm o singură dată și suntem fericiți pe moment, iar apoi, după 2-3 spălări, arată sau se simt groaznic și le aruncăm, conștiința noastră țipând la noi, spunându-ne cât de iresponsabili suntem atât față de natură, cât și față de propriul buget. Dar cine și-ar dori așa ceva? Tu (și sinele tău fericit, versiunea 2023) – nu. În schimb, ar trebui să alegem cu grijă mărcile în care avem încredere, să verificăm întotdeauna compoziția hainelor și să ne gândim în primul rând la reutilizare.

Și totuși – mai devreme sau mai târziu vine momentul să ne despărțim de orice articol de îmbrăcăminte, de un accesoriu sau de o pereche de pantofi preferată. Prin urmare, este important să ne amintim – nu ar trebui să aruncăm niciodată – hainele noastre vechi și folosite în containerul de deșeuri generale de pe stradă. Textilele reprezintă una dintre cele mai mari surse de poluare, iar milioane de haine ajung zilnic la gropile de gunoi sau sunt incinerate – nu mai este nevoie să spunem cât de dăunător este acest lucru pentru natură și pentru noi înșine. În loc de aceasta, ar trebui să faci o alegere rațională – vinde, dăruiește sau donează hainele vechi și reciclează hainele care nu sunt potrivite pentru reutilizare. Toate acestea sună ca o idee grozavă, dar super complicată? Nu este.

Folosește serviciul „Vinde pe Remix” pentru a-ți vinde rapid și ușor hainele preferate pe care nu le vei mai purta – vei primi o ofertă online, trimiți hainele și primești instantaneu suma pentru articolele aprobate. Dacă hainele tale sunt în stare suficient de bună pentru a fi dăruite unui prieten, sunt suficient de bune pentru a fi vândute. Cu toate acestea, dacă o piesă de îmbrăcăminte nu este aprobată pentru vânzare de către echipele de control al calității de la Remix, ți-o putem trimite înapoi, iar dacă nu ai ales serviciul „Returnare”, ne vom asigura că hainele sunt trimise la fabricile de reciclare a textilelor. În acest fel, vei avea conștiința curată, în timp ce-ți vei „reîncărca” bugetul pentru o modă mai sustenabilă și descoperiri de top.

Related Posts

Anne Hathaway transformă rochia mini într-un statement al momentului

Unele piese vestimentare sunt menite să dăinuie dincolo de tendințe, iar când o figură emblematică precum frumoasa actirță…

Sabato de Sarno este noul director de creație Gucci

Grupul Kering și oficialii Gucci anunță că poziția lui Alessandro Michele a fost, în sfârșit ocupată. Sabato de…

Schiaparelli Haute Couture: Colecția inspirată de universul lui Dante

Prezentările Haute Couture stârnesc întotdeauna curiozitate, admirație și uimire. Vorbim, în primul rând, despre adevărata artă a meșteșugului…

Luna modei internaționale: Emily Ratajkowski, mireasă în indigo pentru Versace

Luna modei este în plină desfășurare, iar stilul este la cote înalte în toate capitalele fashion ale Europei….

Vedete prezente la defilarea Chanel primăvară/vară 2023 de la Paris

Una dintre cele mai spectaculoase perioade ale anului în ceea ce privește moda se derulează zilele acestea la…

Maison Valentino a lansat cartea haute-couture intitulată Rosso, prin care celebrează culoarea-emblemă a casei

Rosso Valentino este cea mai nouă apariție editorială a casei de modăValentino, prin care este celebrată culoarea-emblemă a…

Liniile masculine din nou în topul preferințelor doamnelor 

Cu toate că istoria modernă adoră să o asocieze pe Chanel cu asocierea dintre garderoba feminină și cea…

Vedetele domină prezentările de la Paris Fashion Week, ediția dedicată bărbaților

Paris Fashion Week 2023, ediția dedicată bărbaților este în plină desfășurare, iar mai multe vedete au fost convocate…

Care este dress-code-ul pentru Met Gala 2023 și cine vor fi gazdele evenimentului fashion

Met Gala, ediția 2023, propune o temă ofertantă din punct de vedere stilistic. Anul acesta, cea mai importantă…

Marion Cotillard – Mai mult decât un fashion icon 

Marion Cotillard este una dintre aparițiile noastre preferate, fie că este prezentă la premiera unui film, fie că…