Fashion de acasă – Halatele de lux create din resturi

Christy Rilling a luat foarte în serios ideea de modă acasă, așa că a creat o colecție-capsulă de halate din mătase, din resturile de materiale rămase de la clientela selectă care i-a trecut pragul atelierului. Creativitate și sustenabilitate ca la carte, de acasă! 

Christy Rilling are unul dintre cele mai celebre și apreciate ateliere de croitorie de peste Ocean. Pentru că, asemenea tuturor din industrie, a fost și ea nevoită să găsească soluții pentru a-și duce business-ul mai departe, Rilling a venit cu o idee pe cât de simplă, pe atât de încântătoare. Iar dincolo de partea cretivă, este și o idee sustenabilă, la care mai multe case au recurs în câteva dintre colecțiile lor. 

Profitând de prezența bucățelelor de material, în special de mătase, rămase de la piesele lucrate în atelierul ei, Christy Rilling a lansat o colecție-capsulă de halate de casă. Nu orice halate, desigur, ci unele de lux! Dacă te înrebi ce poate fi atât de fancy la un obiect vestimentar compus din rămășițe de material, află că acestea provin din materialele ținutelor pe care toți le-am apreciat de-a lungul timpului pe red carpet, la celebrități precum Michelle Obama, Jennifer Lawrence, Bruce Springsteen sau la modele de renume precum Emily Ratajkowski. 

Astfel, fiecare piese nu spune doar o poveste, ci câteva mici istorioare, pe care Rilling le-a pus în valoare prin modelul clasic de halat de mătase, ce poartă eticheta ”Stay Home”. Fiecare combinație de materiale redă un ansamblu unitar, atât din punct de vedere cromatic, cât și din punctul de vedere al motivelor din printurile selectate.

Iar dacă te întrebi cum sunt create, astfel încât toată treaba să poată fi făcută de acasă, află că Rilling, care a reușit să-și păstreze toți angajații în această perioadă, organizează ședințe video prin care fiecare își face treaba, coordonându-se cu cei din alte specializări. Rilling este cea care livrează fiecăruia materialul, tiparele și tot ce mai este necesar, iar la sfârșit, este cea care trimite comezile către clienți. 

Christy Rilling nu este singurul exemplu care ne demonstrează că totul poate fi reutilizat și reinventat. Burberry a adoptat o strategie sustenabilă atunci când a decis să reutilizeze bucățele de piele rămase de la producția de genți și de pantofi, lansând o serie limitată de genți. 

Așadar, dacă ești într-un mood creativ și vrei să dai un refresh garderobei, strânge în jurul tău cutia cu nasturi, panglicile colecționate și orice ornament ți-a atras atenția la un moment dat, și transformă-ți piesele în ceva nou și unic!

Foto: christyrilling.com