Fashion de acasă – De ce e important să te îmbraci frumos acasă

Audrey Hepburn, Breakfast at Tiffany’s (1961)

De ce e important să te îmbraci frumos acasă? Multe articole și voci repetă zilele acestea că este esențial să ai o stare bună psihică bună, iar hainele au puterea de a-ți genera un astfel de mood. Dar hai să vedem concret la ce ajută să compunem în fiecare zi măcar o ținută frumoasă, chiar dacă singura persoană care o vede ești chiar tu: 

 1. Când revizitezi garderoba în fiecare zi, nu doar că faci o trecere în revistă a tuturor pieselor pe care le ai (și sigur sunt multe), dar te vei bucura văzând că ai totuși cu ce să te îmbraci. Cu ocazia asta, poate chiar aloci un pic de timp reorganizării dressingului.
 2. Îți este familiar coșmarul unei zile obișnuite, „Cu ce mă îmbrac azi?”, nu-i așa? Acum cel puțin ai scăpat de presiunea „Aș vrea să arăt așa, dar poate nu e potrivit cu biroul sau cu ce vor crede ceilalți”, pentru că, singura persoană care te vede ești tu, așa că poți fi, la tine acasă, oricum/oricine îți dorești să fii. 
 3. Atenția de la știrile dimineții îți va fi distrasă de frumos, chiar dacă pe fundal ai lăsat matinalul, în care subiectul momentului persistă și insistă. Nu te speria de cultul personalității, nu ești în niciun pericol, e perfect în regulă ca toată atenția ta să fie acum îndreptată către tine. E important să recunoști și să îți asumi faptul că ești frumoasă chiar și în perioada asta tensionată.  Pozează-te în oglindă în cele mai cool outfituri, când vei ieși din izolare vei știi exact spre ce stil să mizezi de acum înainte și procesul va deveni mult mai ușor! Să-ți spun un secret: undeva pe la 19:00, dacă ieși în balcon sau stai în fața ferestrei, vei fi sursprinsă de magia legendarei golden hour, nicio lumină de selfie nu se compară cu aceasta!
 4. Creativitatea este întotdeauna o idee bună în momente de criză: cum spuneam, îți distrage atenția de la subiect, iar dacă rezultatul este unul care îți place foarte mult, mintea îl va înregistra, cu siguranță, ca pe un achievement al zilei. Deci experimentează cât mai mult!
 5. „Comod” este cuvântul cheie, iar frumosul are capacitatea de a genera mai ales acest confort psihic extrem de important.
 6. Totuși, comod nu înseamnă doar larg. Dacă una dintre grijile pe care ți le provoacă perioada de izolare este silueta care poate avea de suferit, evită hainele extrem de largi, opează pentru colanți, body-uri, topuri care urmăresc linia corpului sau chiar rochii tip maletă, pentru a avea permanent controlul asupra liniilor siluetei tale. 
 7. Schimbă ținutele pentru fiecare activitate, ca și cum ai fi într-o situație obișnuită. Pijamelele sunt pijamale, ținuta de zi, e ținută de zi, pentru sport îți trebuie echipament special (fie el compus dintr-o pereche de colanți și un tricou pe care nu le porți toată ziua), pentru video-conferințe ai nevoie de un outfit cu alură business, mai ales în partea de sus, iar pentru seară … nu lăsa momentul ăsta să treacă așa, oricum, pune-ți cei mai frumoși cercei sau colierul acela statement. Perle poți purta chiar și cu pijamale. Sau adu-ți aminte de cum stătea Holly Golightly (Audrey Hepburn în Breakfast at Tiffany’s) la ea acasă. Masca de dormit cu broderie, dopurile de urechi cu ciucuri, cămașa supradimensionată, quite stylish!Vrei să te amuzi puțin?Pentru un business e-meeting, cea mai importantă este partea de sus: serioasă, on point, desigur. Însă, pentru partea de jos, știi toate piesele alea pentru care șefii te-ar trimite să te schimbi repede? Well… 
 8. Culorile sunt foarte importante, așadar alege piese în nuanțe care îți generează o stare de liniște, în primul rând. De exemplu, pastelurile sunt adorabile, inspiră boemie, seninătate, așa că transformă-le într-un trend personal!
 9. A propos de culori, cu excepția petelor de cafea (care pot fi și ele îndepărtte de pe unele țesături), hainele nu sunt chiar atât de fragile, nu se strică totuși chiar atât de ușor. Renunță la ideea aia, „haine de duminică.” Hainele trebuie purtate, iar în casă, unde nu te lovești de mulțimi de oameni la metrou, nu te agăți de scările rulante sau în vreo ușă rotativă, nu sunt în niciun pericol. Deci poartă piesele preferate cu încredere!
 10. Nu în ultimul rând, încojoară-te de obiecte frumoase, dacă simți nevoia, redecorează puțin măcar încăperea în care petreci cea mai mare parte a timpului. Și fă asta de câte ori simți nevoia. Joacă-te. Pentru asta, ai în vedere că bijuteriile, accesoriile, pantofii și hainele pot deveni obiecte de decor extrem de fancy! Gândește-te cât de bine te simți atunci când intri într-un vintage store și toate piesele sunt puse ca într-un muzeu: un pantof pe o farurie, un cercel într-o ceașcă de porțelan sau un colier revărsat pe cărți cu niște coperte de colecție. De ce nu ai avea ceva atât de chic la tine acasă? Video: Youtube
  Foto: Captură din Breakfast at Tiffany’s