Fashion de acasă: Cum are un bărbat grijă de el zilele acestea

Statul acasă nu înseamnă neglijarea obiceiurilor fashion sau care țin de îngrijirea personală, așa că am analizat noul stil de viață prin ochii unui bărbat, care ne-a povestit cum arată astăzi o zi din viața lui. 

Statul acasă nu trebuie să însemne neglijență și abandonarea obiceiurilor de niciun fel, iar dincolo de măsurile de prevenție pentru sănătate și confortul psihic trebuie alimentat, așa că m-am gândit și am vorbit destul de mult cu prietenii mei – unul dintre beneficiile statului acasă este chiar timpul, nu-i așa? 

Una dintre preocupările tuturor este oare ce o să facem atâtea zile în casă. Din vorbă în vorbă, am ajuns la unul dintre subiectele favorite ale umanității: femei vs bărbați. Și a început distracția! 

Dacă știu ce face o femeie, din proprie experiență (se crede când Gloria Vanderbilt, când Peggy Guggenheim și poartă papuci cu pene, pentru că na…), am fost foarte curioasă să aflu ce face un bărbat și cum are grijă de el zilele acestea. Până la urmă, cea mai importantă imagine a noastră este cea pe care o avem noi înșine. Iar acum ne permitem să fim noi. Așa că m-am gândit să aflu cum arată astăzi o zi din viața unuia dintre cei mai cool prieteni ai mei. Poate are câteva idei bune, care ar putea să ne inspire și pe noi.

Despre partenerul meu de dialog trebuie să știți că se numește Andrei, locuiește momentan în Anglia, lucrează în business management, dar una dintre cele mai mari pasiuni ale lui este muzica și este mereu atent la toate detaliile, inclusiv la cele legate de ceea ce poartă. Așadar: 

Primele 3 lucruri pe care le fac după ce mă trezesc… 

A: Micul dejun, vitaminele și meditația sunt cele mai importante, pentru că ele îmi dau vibe-ul întregii zile. Încep cu spălatul pe dinți și un duș, apoi îmi fac ceva de mancare (de exemplu, un bol de iaurt cu semințe sau niște fructe). După îmi iau vitaminele și îmi deschid laptopul să văd ce știri au mai apărut.

Îmi place să port… 

A: … haine comode în general, din materiale fine și obișnuiesc să variez între ținute construite dintr-o singură culoare, iar, uneori, în culori diferite. Ține foarte mult de starea mea de spirit și de apariția soarelui pe cer. Mai presus de toate, hanoracele sunt pe primul loc!

Schimb … ținute pe zi pentru că… 

A: Așa cum îmi place să îmi țin toate lucrurile ordonate, consider că alocarea ținutelor cu un scop merită respectată. Hainele de munca, cele de casa și cele dormit.

Culoarea mea preferată zilele astea este… pentru că… 

A: Culoarea mea preferată zilele astea este negru pentru că poate fi combinată cu orice și îmi dă  senzația de “curat”. Îmi place minimalismul și tind să mă învârt în jurul non-culorilor, plus gri din cand în cand

Cel mai bine mă simt atunci când… 

A: … Ascult sau produc muzică, pentru că atunci mă pot detașa de tot ce se întamplă în jurul meu. Consider această practica un fel de meditație, o stare de “flow” care e benefică atât pentru psihic, cât și pentru fizic.

Mi-e puțin dor de… , dar … 

A: Mi-e puțin dor de casă, ceva mai mult chiar, să îmi revăd familia și prietenii, dar știu că mă voi întoarce în curand, iar acest gând îmi aduce căldură și siguranță.

Aș putea să încerc să…

A: …fac mai mult sport. Am fost destul de prins cu multe proiecte și nu m-am mai focusat așa mult pe sănătatea fizică. De asemenea, am ceva mai mult timp liber acum, așa că îmi doresc să învăț o limbă nouă, poate spaniola! 

Cel mai productiv moment al zilei este …. , atunci când….  

A: Cel mai productiv moment al zilei este cuprins undeva între orele 8-11, când simt că am toataă energia necesară pentru orice fel de activitate. Liniștea este un alt aspect care potențează capacitatea de a duce lucruri la bun sfârșit. Poate că din cauza asta mai am uneori energia și cheful să mă apuc de treburi importate chiar și la 12 noaptea.

Noul meu birou este… 

A: …destul de mic aș zice. În majoritatea timpului nu-mi place să lucrez la birou, ci pe canapea sau în pat. Pe birou îmi țin lucrurile importante pecum vitamintele, apa, fructele, cărțile/caietele și gadgeturile.

 Nu vreau să renunț la …. , chiar dacă nu pot ieși zilele astea, așa că …. 

A:  Nu vreau să renunț la activitățile pe care le-aș fi făcut dacă aș fi putut ieși afară, astfel încât colegii mei de casă și cu mine ne-am gândit să fim puțin mai creativi cu timpul nostru și să facem activități cât mai variate. De exemplu, vrem să avem cursuri de exerciții fizice prezentate de către fiecare, în câte o zi. Astfel, ai putea avea vinerea de antrenament pentru practicanți de arte marțiale cu Andrei!

Cel mai tare la statul acasă este … 

A: … Nu diferă foarte mult de cum îmi petreceam timpul până acum. Majoritatea trebuincioaselor se desfășurau pe laptop, însă acum, nemaiavând cum să mă plimb de colo colo, am mai mult timp pentru mine. Îmi doream de mult să mă uit la un serial la 1-2 după-miază și să-mi fac ordine în lucruri.

Foto: Arhiva personală