Ce companie de cosmetice din România va produce dezinfectant de mâini

După ce, săptămâna trecută, grupul care deține brandurile Christian Dior şi Louis Vuitton anunța că îşi va folosi fabricile de parfum pentru a produce dezinfectant de mâini, a venit rândul românilor să facă același lucru. Farmec Cluj-Napoca anunță că va începe să producă dezinfectant în cel mai scurt timp, sprijinind astfel lupta împotriva Coronavirus.

Farmec Cluj-Napoca va putea produce dezinfectant de mâini peste cel puțin cinci săptămâni. Compania realizează teste de eficacitate, care durează 4-5 săptămâni și încep săptămâna aceasta, au declarat reprezentanții producătorului de cosmetice. Totodată, Farmec așteaptă avizele oficiale pentru produsele dezinfectante pentru suprafețe de la Comisia de Biocide.

”În cazul dezinfectanților pentru mâini este necesară realizarea unor teste de eficacitate, în laboratoare autorizate. Durata acestor teste este de 4-5 săptămâni și încep săptămâna aceasta. Perioada de testare a eficacității este condiționată de timpii de acțiune necesari evaluării acțiunii antimicrobiene. Ulterior, aceste produse vor fi supuse spre avizare Comisiei de Biocide, care ne-a transmis că va urgenta procedura de avizare”, a spus producătorul de cosmetice pentru wall-street.ro.

Categorii Lifestyle