Fall Makeup: Înapoi la vârsta inocenței

fall make up

Machiajul ultra-feminin, senzual și inocent rămâne cea mai bună opțiune pe care o poți aborda în această toamnă. 

Artistice, glam, naturale și poate puțin, doar puțin, nepurtabile – unele dintre ele (vezi Balenciaga) – așa se prezintă cele mai recente tendințe în machiaj propuse pentru această toamnă, look-uri pe care le-am văzut prezentate pe marile podiumuri. Dar să revenim la cele purtabile, cu accent pe piele luminoasă, obraji îmbujorați și priviri seducătoare, cum am văzut la Balmain, Stella McCartney, Zadig & Voltaire sau Tom Ford.

Ne aventurăm spre un machiaj definit al ochilor, iar asta înseamnă un singur lucru: tenul trebuie să arate întotdeauna impecabil, mai ales dacă îți dorești să pui accentul pe o privire conturată. 

Zona cearcănelor îți dă bătăi de cap? Încearcă un concealer cu acoperire mare, care nu usucă pielea din jurul ochilor.

Adaugă un strop de prospețime  cu ajutorul unui fard de obraz cremos sau compact, pe care îl poți aplica și pe puntea nasului sau în pliul pleoapelor pentru a obține o armonie cromatică la nivelul tenului. Îmbracă pomeții în strălucirea naturală pe care o oferă iluminatorul și nu uita de restul punctelor cheie: arcul lui cupidon, arcadă, vârful nasului și un strop deasupra sprâncenelor.

Trendul sprâncenelor rebele nu se clintește din loc nici în acest sezon. Așadar, definirea lor se realizează ușor cu ajutorul unei mascara colorate pentru sprâncene.

Eyelinerul este vedeta acestui look, iar în cazul acesta eu îți recomand Lancome Artliner. Având o pensulă care îți permite să trasezi atât linii fine, cât și linii mai groase, Artliner este ideal chiar și în cazul persoanelor neexperimentate la acest capitol. Trucul unui rezultat perfect simetric stă în modul de aplicare, așa că privește drept în oglindă atunci când îți trasezi linia de eyeliner.

Nu îți mai rămâne decât să aplici câteva straturi generoase de mascara, urmate de rujul tău preferat. Pentru buze îți sugerez să încerci texturile mate cu finish luminos, în ton cu nuanța fardului de obraz ales.

TRUC: În cazul în care renunți la eyeliner, poți obține un efect de wet makeup prin aplicarea unui gloss transparent pe buze, pomeți și pleoape.

 Foto: Hepta