My Fair Lady – “Musicalul perfect”

Grand Cinema_My Fair Lady_poster

Un spectacol muzical complex, atemporal, creat pentru suflet şi minte deopotrivă, My Fair Lady este considerat de criticii din întreaga lume ,,musicalul perfect”.

Spectacolul spune o poveste universal valabilă, cu momente muzicale ce se adresează tuturor tipurilor de public, şi abordează o serie de subiecte printre care mentoring-ul (Higgins-Eliza), idealizările utopice (Eliza-nobilime), materialismul (Doolittle), apusul nobilimii, imigraţia (vânzătorii ambulanţi) sau diferenţa dintre aparenţă şi esenţă. Piesa este o producţie despre manipularea cu ajutorul spiritului şi a efectelor lingvistice cu implicaţii psihologice, elevarea unor false valori şi depravarea celor autentice, precum şi despre excepţionala ascensiune de formă şi fond a personajului principal, Eliza.

Începând cu premiera mondială de pe Broadway, My Fair Lady s-a impus în toate topurile drept cea mai de succes producţie muzicală, stabilind noi recorduri ca longevitate şi încasări. A obţinut cele mai multe premii şi nominalizări Tony Awards şi Drama Desk Awards (USA) şi Laurence Olivier Awards (Marea Britanie).

Cu ocazia aniversării a 60 de ani de la premiera mondială a spectacolului My Fair Lady, în regia lui Frederick Loewe, care a avut loc la Mark Hellinger Theatre de pe Broadway în data de 15 martie 1956, Grand Cinema & More aduce în România o versiune proprie, în viziunea regizorală a lui Răzvan Ioan Dincă.
,,Gândim acest spectacol ca un mod de a spune o poveste atât de cunoscută oamenilor din toate categoriile sociale, receptată într-o după-amiază plăcută sau o seară, dar care face ca mesajele noastre să rămână undeva în componenta aceea de valoare pe care fiecare scoarţă cerebrală o are. Este un spectacol ce se vrea şi pentru suflet, dar şi pentru minte, deopotrivă. Iar pentru mine personal, este un superb pariu.”, a declarat regizorul.

Primele reprezentaţii ale musicalului My Fair Lady în regia lui Răzvan Ioan Dincă vor avea loc joi, 26 mai 2016, ora 20.00 , vineri, 27 mai 2016, ora 20.00 , sâmbătă, 28 mai 2016, orele 15.00 şi 20.30 şi duminică, 29 mai 2016, orele 15.00 şi 20.30, la Grand Cinema & More din cadrul Băneasa Shopping City.
Biletele se pot achiziţiona de la casele de bilete Grand Cinema & More precum şi online.

Categorii Lifestyle