Expoziția World Press Photo 2018 e în plină desfășurare, la Muzeul Național de Artă al României

Cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo, la București și în acest an. Expoziția este organizată de Fundația Eidos, Primăria Municipiului București prin ARCUB, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și al Ambasadei Olandei la București, împreună cu Muzeul Național de Artă, la sediul căruia va fi deschisă pentru public în intervalul 2 mai – 23 mai 2018.

Evenimentul de la București face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, itinerată în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de spații din peste 45 de țări și vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediție. Prin parteneriatul cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, după București, expoziția va fi deschisă publicului în Timișoara (5 iunie – 24 iunie) și Cluj Napoca ( 29 iunie – 22 iulie).

”Credem că educația vizuală este extrem de importantă într-o lume a știrilor false și a surselor îndoielnice de informație, de aceea încercăm din 2009 să aducem expoziția World Press Photo în fața unui public cât mai numeros în România. Anul trecut am început cu Timișoara, anul acesta vom merge și în Cluj Napoca.” a declarat Cristian Movilă, fondator Eidos.

București, Cluj, Timișoara se alătură turneului internațional World Press Photo: Amsterdam, Milano, Tokio, Roma, Sevilla, Bari, Barcelona, Hamburg, Zurich, Dortmund, Berlin, Hanoi, Auckland, Ottawa, Santiago, Edinburgh, Veneția, Eindhoven, Budapesta, Copenhaga, Toronto, Madrid, Singapore, Islamabad, etc.

Program de vizitare în București, MNAR (intrarea Știrbei):

Miercuri – Duminică: 10:00 – 18:00.

Biletele se pot achiziționa de la intrarea în expoziție. 

Preț bilet: 10 lei

Mai multe detalii despre lista evenimentelor poți găsi pe pagina de Facebook: World Press Photo 2018 și pe pagina evenimentului.

Categorii Lifestyle