Explozie de glamour la Paris Fashion Week: Colecția Valentin Yudashkin P/V 2017

fotorcreated1

Pe invitaţia mea la show-ul Valentin Yudashkin stătea scris, în cea mai à la française manieră posibilă, numele meu cu o mică eroare: Cătălina Teodoresco.

Am luat această simpatică greşeală drept un semn că noua colecţie a designerului rus va fi una presărată cu elemente ancorate în estetica clasică franţuzească – şi nu m-am înşelat.

Show-ul a fost deschis cu un anunţ al designerului, proiectat pe unul dintre pereţii sălii de poveste din cadrul unei clădiri pariziene cu tradiţie – Hotel Westin, o locaţie favorită a lui Yudashkin pentru defilările sale. În înregistrare, designerul anunţa că, din cauza unor probleme de sănătate, nu se poate afla în Paris pentru a asista la defilare, asigurând însă publicul că acest lucru nu înseamnă că nu a pus toată dragostea în crearea colecţiei pentru sezonul primăvară/vară 2017.

Defilarea a fost deschisă de o suită de look-uri cât se poate de… french (toate în nuanţe de alb ingenuu): un trench coat din mătase fluidă, o rochie dreaptă şi scurtă (stil anii ’60) acompaniată de un blazer clasic cu croială dreaptă, o rochie realizată din dantelă cu model geometric (şi minuscule decupaje peek-a-boo), un jumpsuit din mătase satinată, şi două seturi de pantaloni cu croială relaxată + tricou, însoţite de o jachetă cu mâneci trapez sau de un bomber dantelat.

Au urmat nuanţele pastel, pe look-uri tot atât de elegante şi feminine – pantaloni sluchy cu pense, jachete cu croială relaxată, cămăşi clasice din mătase, şi fuste mini în stil Sixties.

Jumătatea a doua a show-ului a scos la iveală rădăcinile ruse ale designerului. Siluetele au fost dominate de accente glamour din ce în ce mai pronunţate. S-a început subtil, timid, cu o fustă mini strălucitoare, apoi s-a continuat cu câteva rochii construite din straturi de paiete în diverse nuanţe, migrând apoi către o suită de rochii de seară extravagante. Unde nu au existat detalii din paiete, aerul glamour a fost înlocuit de un vibe ultra-senzual, redat cu ajutorul decupajelor, al panel-urilor transparente, sau al siluetelor tip corset, accentuând în mod seducător talia.

Foto: Facebook Valentin Yudashkin