Experiențe de vacanță pe care trebuie să le treci pe #BucketList

experiente de vacanta bucketlist

Ce-ar fi dacă am trece pe #BucketList câteva experienţe unice, care chiar ne pot schimba perspectiva despre viaţă? Hai să descoperim împreună cele mai interesante aventuri din jurul pământului, din Cuba până în Maroc și din Norvegia până în Kenya și India. 

O PLIMBARE PRIN HAVANA ÎN YANK TANK

havana cuba yank tank

Fie că te pasionează sau nu mașinile, o excursie în Havana, Cuba, este obligatorie o dată în viață! Vei avea ocazia să vezi celebrele Yank Tanks, așa cum sunt numite vechile mașini americane, care au devenit un simbol al Havanei, și să descoperi cultura acestui oraș plin de culoare! Urcă-te într-un Cadillac decapotabil din anii ’50 și fă o plimbare de câteva ore în jurul Havanei: de la Habana Vieja, centrul istoric, cu ale clădiri de poveste, și până în Vedado, zona modernă a Havanei. Iar după ce ai bifat cele mai importante atracții ale orașului, printre care se numără și Muzeul Național al Artelor Frumoase, Fortăreața San Carlos și Castelul Morro, încheie experiența cu o seară de cocktailuri cum numai cubanezii știu să facă la Hotel Nacional. (www.visitcuba.com)

LA SAFARI ÎN NORVEGIA

safari norvegia

Da, știu că Norvegia nu este primul loc la care te gândești atunci când auzi de safari și asta pentru că Scandinavia e departe de a fi un mediu propice pentru lei, zebre, girafe și elefanți. Însă un safari nordic este cea mai bună opțiune dacă vrei să descoperi balenele în habitatul lor natural. Și nu orice fel de balene, ci chiar fascinantele orci, cunoscute drept balenele ucigașe, care sunt, din punctul meu de vedere, cele mai frumoase mamifere marine. Sezonul rece este cea mai bună perioadă pentru un safari în Norvegia, așa că e timpul să începi să împachetezi! Nu uita să îți iei și camera foto la tine, pentru că nu doar fauna scandinavă este o atracție turistică, ci și peisajele care arată spectaculos (www.visitnorway.com)

PRIMUL PAS CĂTRE ECHILIBRU ÎN ASHRAMUL DIN INDIA

india

Indiferent care este scopul vacanței tale, India este în sine o lecție de viață și nu ai cum să pleci de aici fără zeci de povești impresionante și dorința de a schimba ceva… la tine sau la cei din jurul tău. Ani la rândul, călătorii care au pornit în căutarea echilibrului emoțional au ajuns, inevitabil, într-un ashram indian, un loc în care discipolii practică yoga, meditație și vindecarea prin Ayurveda, medicina tradițională a indienilor. De la simple centre în care vei învăța secretele spiritualității la Spa-uri și retreat -uri de lux, India este țara în care vei uita de stresul care te seacă de energie în fiecare zi. (www.india.com)

UN CURS DE GĂTIT CU UN LOCALNIC DIN MARRAKECH

marrakech

Vrei să înveți să gătești ca la carte? Unde altundeva ai putea face acest lucru mai bine decât în Maroc, patria condimentelor și a aromelor inedite? Cei de la Tinggly, un site de travel care s-a specializat în oferirea unor experiențe unice în jurul lumii, au pus la cale un pachet de vacanță în Marrakech, cu un curs de gătit inclus. Vei învăța cum să pregătești tajine, mâncarea lor tradițională, chiar de la un bucătar marocan, vei avea parte de o lecție de arabă și vei vizita un bazar în căutarea celor mai bune ingrediente. La final, bineînțeles, experiența se va încheia cu un adevărat festin marocan! (www.tinggly.com)

PE URMELE GIRAFELOR ÎN KENYA

kenya girafe

Din Maroc, îți propun să dai o fugă în Kenya, la Nairobi, și să bifezi experiența de la Giraffe Manor, un cunoscut boutique hotel, în care vei sta lângă girafe… la propriu! Imaginează-ți că te vei trezidimineața, și, subit, la micul dejun, un gât lung va apărea la fereastra ta. Și da, chiar vei putea hrăni simpaticele girafe de la terasă! La scurtă distanță de Giraffe Manor se află și Parcul Național Nairobi, care se întinde pe o suprafață de peste 110 kilometri pătrați, dar și Orfelinatul David Sheldrick pentru Elefanți și Rinoceri. Ce spui de o aventură în sălbăticie? (www.thesafaricollection.com)

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle