Ești mai puternică decât crezi! Continuă să lupți #CaOFată

ca o fata

(P) Noi fetele auzim de mici că nu orice activitate este pentru fete, că fetele nu pot face orice sport. Suntem învățate că nu e frumos să avem vânătăi ori zgârieturi, și nu e bine să ne lovim. Dar nu este deloc așa! În realitate sportul ne ajută să fim mai încrezătoare în forțele proprii, fiecare căzătura ne învață să ne ridicăm cu fruntea sus, iar fiecare eșec este o lecție de viață.

Acestea sunt și câteva din rezultatele celui mai recent studiu* Always, care arăta că femeile cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani au de două ori mai multe șanse să fie încrezătoare dacă practică un sport în mod regulat, decât cele care nu practică deloc. Fetele intervievate în cadrul studiului au spus că trei dintre cele mai importante beneficii ale sportului sunt încrederea sporită, aptitudini de lucru în echipă și aptitudini de conducere. Chiar și așa, 75% dintre fete nu au o atletă preferată sau un model din lumea sportului. Tocmai de aceea, Always a lansat Galeria „Continuă să lupți #CaOFată”, locul unde toate fetele care practică un sport sunt invitate să își încarce fotografia pentru a arăta lumii întregi că fetele sunt încrezătoare si pot face tot ce își propun.

Fetele sunt mai puternice decât cred
Despre beneficiile practicării unui sport ne vorbește și Andreea Chițu, cea mai bună sportivă a României în anul 2015, vice-campioană mondială și campioană europeană la judo. Ea s-a alăturat campaniei Always #CaOFată pentru a-și împărtăși propria poveste și pentru a încuraja fetele să continue să practice sport. „Fetele ar trebui să facă sport pentru că sunt mult mai puternice decât cred și sportul le dezvoltă abilitatea de a face absolut tot ce își propun. Au un corp mai sănătos, armonios, puternic și un psihic pe măsură, se simt mai stăpâne pe ele în tot ceea ce fac, au o atitudine pozitivă si o stare de spirit mult mai bună. Nu am avut mereu încredere în mine, dar sportul m-a învățat că lipsa încrederii te poate face să ratezi momente unice în viață”.

Continuă să Lupți #CaOFată
Mișcarea Always #CaOFată este susținută de milioanele de fete din întreaga lume care dau expresiei #CaOFată sensuri uimitoare. Campania Always #CaOFată lansată în iunie 2014 a fost inspirată de ideea că începutul pubertății reprezintă momentul în care fetele au cel mai scăzut nivel de încredere, precum și de faptul că anumite cuvinte ofensatoare pot spori declinul încrederii în sine. Campania a demonstrat efectul profund al expresiei „ca o fată” asupra încrederii de sine inspirând astfel crearea unei mișcări, care a început deja să schimbe percepția publică.

Galeria #CaOFată
Always crede în importanța practicării oricărui sport la orice nivel și în recunoașterea atât a performanței, cât și a efortului, așa că și-a propus să construiască Galeria „Continuă să lupți #CaOFată”pentru a arăta întregii lumi că fetele sunt încrezătoare și pot face tot ce își propun. Always te invită să te alături acestei mișcări pentru a susține fetele să continue să facă sport. Continuă să lupți #CaOFată și încurajează și alte fete să facă același lucru.

Dacă faci sport sau îți dorești să te apuci de sport, fii alături de noi! Încarcă o poză cu tine făcând sport în Galeria „Continuă să lupți #CaOFată” de pe pagina de Facebook Noi Fetele și arată-ne cum continui să lupți #CaOFată!