Este OK să porți pantaloni scurți la birou?

hepta_2170702

Când te gândeşti la conceptul de ţinută pentru birou”, cel mai probabil pantalonii scurţi nu apar pe listă. Deşi am văzut destulă lume care îndrăzneşte să poarte fuste mini la birou, pantalonii scurţi sunt cel mai adesea consideraţi mult prea riscanţi, ori mult prea dificil de integrat în dress code-ul business, din cauza alurii lor casual şi jucăuşe.

Cu toate acestea, părerea mea este că pantalonii scurţi pot fi purtaţi fără probleme la birou, ba chiar reprezintă o alternativă excelentă la rochiile sau fustele mini. Atâta vreme cât locul tău de muncă are un dress code business casual sau orice alternativă semi-formală, este perfect în regulă să porţi shorts la serviciu, dacă te asiguri că respecţi câteva reguli simple:

— În primul şi în primul rând, nu toţi pantalonii scurţi sunt OK. Te poţi baza o regula simpla – dacă atunci când ţii mâinile întinse pe lângă corp, vârfurile degetelor se află mai jos decât tivul pantalonilor, atunci aceştia sunt prea scurţi. În general, orice lungime care se află mai sus de 2-3 centimetri deasupra genunchilor este nepotrivită pentru birou.

— Alege cu atenţie materialul. Denimul este un NU” clar – mult prea casual. Mergi la sigur cu materiale preţioase – mătase, satin, voal de mătase, brocart, ori cu materiale care sugerează o imagine polished, precum poplinul.

— Ancorează look-ul de ansamblu în registrul business cu ajutorul accesoriilor – poşete structurate, pantofi cu aer elegant (ocoleşte modelele sporty şi mergi în schimb pe variante feminine, precum sandale sau pantofi cu toc gros sau balerini), bijuterii minimaliste.

Fendi toamnă/iarnă 2016-17
Fendi toamnă/iarnă 2016-17

— Pantalonii stil culotte sau capri intră în categoria safe, însă dacă îţi doreşti să porţi o pereche de shorts la birou, alege modele cu silueta largă, vaporoasă, niciodată strâmtă.

— Asigură-te că pantalonii îţi vin ca turnat – nimic nu arată mai neîngrijit decât o piesă care este prea largă, prea strâmtă, şifonată sau pur şi simplu nu îţi avantajează silueta. Dacă este nevoie, poţi face o vizită la croitor pentru câteva modificări subtile.

— În cazul în care alegi un model cu print, asortează-l unei piese sobre, precum o cămaşă albă din poplin sau un sacou structurat.

— Joacă-te cu proporţiile şi lungimile – Pentru a tempera o pereche de pantaloni destul de scurţi, poartă pe deasupra un duster coat sau o vestă mai lungă, iar în cazul pantalonilor cu siluetă largă, asortează o cămaşă fitted, cu panglică ce se prinde în jurul gâtului sau cu revere supradimensionate.

Mai jos, am ales pentru tine câteva perechi de pantaloni scurţi, perfecte pentru purtat la birou.

SHOP THIS STORY:

Foto: hepta.ro