Ecranizarea bestsellerului „Castelul de sticlă” apare în cinematografe în august

Nu știu despre voi, dar eu am citit și recitit Castelul de sticlă, scris de Jeannette Walls, de nenumărate ori, fără să mă plictisesc și fără  să mi se domolească emoțiile contradictorii legate de copilăria controversată a autoarei. Și, într-un final, vom avea parte și de un film adaptat pe baza acestui roman autobiografic, o poveste care te va întrista, înfuria, frustra, dar și înduioșa în același timp.

În rolurile principale vor fi Brie Larson (foto sus), Woody Harrelson și Naomi Watts, iar studioul care se ocupă de producția filmului este Lionsgate.

Castelul de sticlă spune povestea adevărată și plină de aventură a lui Jeannette Walls și a familiei sale nonconformiste. Rex, tatăl protagonistei, era un bărbat foarte inteligent, care vâna monștri împreună cu cei patru copii ai săi, Jeannette, Lori, Brian și Maureen, pentru a-i  ajuta să își învingă temerile și care le oferea drept cadouri stelele de pe cer, însă care nu reușea să le asigure un trai decent și stabil. Mama, pe de altă parte, era mult mai egoistă și zgârcită, axându-se foarte mult pe visul său de a deveni artistă.

Familia Walls se mută continuu dintr-un loc în altul, iar copiii se confruntă cu obstacole care îi determină să se maturizeze foarte repede și să conștientizeze că, pentru a avea un viitor diferit, trebuie să ia o decizie îndrăzneață: să se mute la New York.

Peste ani, după o perioadă îndelungată în care a ascuns adevărul în privința familiei sale și a trecutului său, Jeannette Walls și-a făcut cunoscută povestea, într-o manieră delicată, încercând, mai degrabă, să își înțeleagă părinții decât să îi judece. Cartea a avut un succes imens, fiind tradusă în 22 de limbi și rămânând pentru 261 de săptămâni în topul The New York Times Bestseller List.  

Eu, cel puțin, sper mult ca filmul,  să se ridice măcar pe un sfert la înălțimea cărții, dar până la urmă, ceea ce contează este faptul că trecutul lui Jeannette Walls are puterea să te emoționeze, în orice formă ar fi el povestit.

Jeannette Walls, Castelul de Sticlă, editura Art

Text de Emilia Mocanu, elevă în clasa a IX-a la Şcoala Centrală din Bucureşti.