Drob de miel, rețetă by Adi Hădean

Vine Paștele, iar noi ne-am gândit că o rețetă de miel ar fi binevenită pentru toate doamnele care vor să încerce în propria bucătărie un astfel de preparat. Chef Adi Hădean ne arată cu lux de amânunte cum putem face un drob de miel ca la carte. 

Ingrediente (exclusiv organe de miel): 1 ficat, 2 ouă fierte, 2 rinichi, 4 albușuri spumă, 1/4 plămân, 4 gălbenușuri, 1 splină, 2 linguri untură de porc și o  inimă.

Mod de preparare:

Mai puneți în drob ceapă verde tocată, usturoi verde tocat, o felie de pâine înmuiată în lapte, 3 linguri de pesmet mare, sare, piper. Am învelit totul într-un prapur de miel. După ce am scos drobul din cuptor, am mai aruncat peste el o mână de ceapă verde tocată și câtev fire de sparanghel. Noi ne-am obișnuit să-l mâncăm rece (e tare bun așa), dar e bun și fierbinte, cu mămăligă sau piure de cartofi. Dacă ai o trufă (sau pastă de trufe) cu care să amesteci piureul, ai dus masa la alt nivel. Dacă faci o salată din frunze verzi, ridichi și ceapă, cu un dresing simplu (apă, ulei, oțet, usturoi, sare și o idee de zahăr), ești numa’ primăvară-n blid.

Categorii Lifestyle