Dramatism tăcut: Noua colecție COS reexplorează clasicul în maniere neconvenționale

Colecţia COS primăvară vară 2018 explorează forme organice şi materiale naturale, având ca inspiraţie trecutul, prezentul şi viitorul. Rezultatul este o serie de piese clasice modern minimalizate, compuse în maniere care să le permită să fie interșanjabile.

Calitățile hârtiei sunt integrate în colecţie şi ies în evidenţă încă din momentul în care privim stadiul de concept al design-ului, și trecând apoi prin întreg procesul de execuţie, de la tăierea tiparului la drapaj şi tehnici 3D. În acest mod se creează noi proporţii şi detalii care sunt executate într-o manieră curată şi precisă. Influenţa timpului este evidenţiată în metodele artizanale şi în piesele reinventate care au o nuanţă futuristă şi un dramatism tăcut. Croiul pentru seturile de 3 piese este regândit să încorporeze materiale noi, piese drapate şi voluminoase care cad pe linia corpului. Clasicul este din nou readus în atenție prin materiale surprinzător alese şi detalii poziţionate greşit doar în aparenţă.

Design-ul prinde viaţă prin bumbacul înfăţişat în diferitele sale forme – texturat, acoperit, ondulat, încreţit, dar și printr-o varietate de tricotaje de diferite greutăţi realizate din mătasuri şi lână elastică de vară. Inovaţiile tehnice precum Tyvek-ul căptuşit, sunt răspândite în colecţie pentru a reimagina piese nemuritoare. Compoziţia este completată de o paletă de culori naturale, ce variază de la cel mai pur alb la tonuri de hârtie organică şi lemn, dar şi marouri de vară combinate cu accente prăfuite de ocru, verde frunză, mentă, navy, petrol sau argilă.

În colecția pentru femei, printre piesele-cheie se numără trench-urile reinterpretate, cu umeri fini şi organici, vestele transparente, și seturile tricotate cu proporţii neobișnuite. Detaliile neconvenționale includ închiderea în 3 feluri. Suprapunerea este secretul fiecărei piese în parte, dar şi al stylingului final al ţinutelor. Elementele eclectice țin loc de accesorii; sacoşa shopper este realizată dintr-o piele în culoarea fildeş pal, geanta plic este alungită prin mânerul de metal, geanta pătrată de mână este din piele şi vine cu deschidere atât în faţă cât şi în spate. Noul model de sneakerși este realizat dintr-un tricotaj ușor, sugerând un nou mod de a-i purta, iar bijuteriile de argint au un aspect fluid, cu linii organice, pentru a crea forme plutitoare. Cravatele sunt introduse ca accesorii atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi, fiind un detaliu ce se integrează în siluetă.

Jocul volumelor şi contastul proporţiilor continuă pe linia vestimentaţiei masculine, în piese precum jachete boxy purtate în combinaţie cu pantaloni ficși pe picior, cămaşa cu tăietură pătrată, rigiditatea lânii cu două feţe care prinde viață sub formă de pantaloni. Tradiţionala „pălărie găleată” a suferit o alungire, iar încălțămintea casual sport a fost reinterpretată folosind pânză.

Foto: COS