Dragoste “de modă veche”. 10 lucruri demodate, dar de efect, pe care să le faci în cuplu

Mai există dragoste fără emoticoane, messenger și social media? Sigur că da! Află câteva modalități prin care părinții și bunicii noștri își exprimau dragostea și care chiar funcționau.

De curând, o prietenă a surprins la mall un cuplu de adolescenți filmat cu emfază pentru a fi pus, fără doar și poate, pe rețelele de socializare, în timp ce băiatul îngenunchea cât se poate de romantic în fața fetei și se încheia la șiret. Sigur, ei și toată lumea din jur s-au amuzat copios, dar gesturile acestea “old fashioned” (nu de-a te închiea la șiret îngenuncheat în fața fetei, ci de-ai oferi un inel sau de-a o cere în căsătorie, ori de a-ți cere iertare) erau destul de des întâlnite cu doar câțiva ani în urmă. Dacă mai funcționează ele în epoca în care toate se mișcă fast-forward, inclusiv dragostea?  Te îndemnăm să le pui în practică pe cele propuse mai jos și să tragi singură concluzia. (Hint: noi pariem că da.) 🙂

Scrisori. De mână!

Am pierdut atât de mult antrenamentul scrisului de mână că, uneori, de-abia înțelegem ce am notat. Poate că orele de caligrafie obligatorii la școală sunt de mult apuse, dar o scrisoare de dragoste, eventual parfumată, nu se va demoda niciodată! Poți s-o pui la poștă sau să i-o înmânezi personal, la întâlnire. Și, da, poți face asta și dacă sunteți într-un cuplu cu vechime – va fi un gest cu atât mai apreciat.

Bilețele cu mesaje

Dacă o scrisoare ți se pare un lucru prea complicat de conceput, există întotdeauna varianta bilețelelor. Poți să scrii pe ele câteva cuvinte prin care să-ți exprimi iubirea sau un desen grăitor. Lasă-le în haină sau în bucătărie, sub cana de cafea aburindă.

Un buchet de flori

Dacă ești bărbat, nu subestima niciodată efectul florilor asupra unei femei. Este un gest simplu, deloc costisitor, dar care ar putea s-o bucure mai mult decât orice excursie extravagantă. Ia-le cu tine la întâlnire sau, dacă ești prea timid pentru asta, trimite-le prin curier. Bucuria va fi aceeași.

Felul de mâncare preferat

Aici, nu mai contează genul. Doar nu degeaba se spune că cei mai buni bucătari sunt bărbații. Surprinde-ți jumătatea gătindu-i felul preferat de mâncare, sau gătiți împreună. Va fi nu doar distractiv, dar va suda și relația.

O cină la restaurant

Dacă nu aveți nici timp, nici talent culinar, optați pentru o seară romantică în doi, la un restaurant. Nu trebuie să fie cel mai costisitor și nici cu 5 stele Michelin. O vinotecă, de exemplu, poate fi alegerea ideală. Sau o gelaterie. Yummy!

Dans, dans, dans, dans

Sau puteți petrece o noapte nebună pe ringul de dans. Amânați planurile de binging pentru weekendul următor, oricât de cozy ar fi canapeaua de-acasă. De când nu v-ați mai făcut de cap ca-n adolescență? E timpul s-o faceți, Sf. Valentin bate la ușă! Și dacă perspectiva de-a merge într-un club e prea zgomotoasă pentru voi, dați drumul pick-up-ului și dansați în sufragerie, “cheek to cheek”. Ce poate fi mai romantic?

O zi fără gadgeturi

Știm cu toții cât de dependenți am devenit de tehnologie, chiar și când trebuie să ne declarăm dragostea. Totuși, deși device-urile moderne ne creează iluzia că ne apropie mai mult ca oricând, șansele sunt ca efectul să fie exact invers. Renunțați o zi sau un weekend întreg la telefoanele inteligente și reconectați-vă unul cu altul.

Poet de ocazie

Pe vremuri, îndrăgostiții își dedicau poezii frecvent. Acum, gestul a devenit demodat pentru mulți dintre noi. Nouă însă ni se pare cât se poate de cool. Și nu trebuie să te pricepi la rime pentru asta, poeziile în versuri albe sunt la fel de apreciate.

O seară la teatru

Sau la operă. Sau la balet. OK, dacă e prea mult pentru voi, sala de cinema e o variantă la fel de potrivită. Alegeți un film de dragoste și așezați-vă în ultimul rând, așa cum făceați în adolescență. De-aici încolo, imaginația e limita.

O plimbare în parc

Nu știu alții cum sunt, dar eu sunt dependentă de plimbările lungi prin parc, de mână cu jumătatea mea, indiferent de anotimp. E terapeutic din atâtea puncte de vedere! Nu doar că mișcarea e întotdeauna binevenită, dar ne ajută să ne redescoperim de fiecare dată, să purtăm conversații lungi și să privim mereu în aceeași direcție.

Tu ce modalități de distracție în cuplu aplici cu succes, departe de telefon și social media?

Foto: Foter.com

Categorii Lifestyle