DokStation, primul festival de filme documentare muzicale din București

festival

Prima ediție DokStation, singurul festival de filme documentare muzicale din București, va avea loc între 23 și 25 septembrie. DokStation se adresează atât publicului pasionat de film și muzică, cât și comunităților cartierelor bucureștene. Fie că este vorba despre o trupă, un muzician, fie despre un curent muzical sau un experiment, filmele documentare despre muzică și oamenii care o compun sunt prezentate într-o experiență culturală și umană cu totul aparte.

În cele trei zile de festival, DokStation va avea un program alcătuit din filme documentare recente, în premieră în România, care descoperă povești despre muzică – povești din studio, de pe scenă și din culise, povești despre muzică, vorbe și viziuni, povești ale unor muzicieni cu eșecurile și succesele lor.

Proiecțiile vor avea loc în câteva cartiere din București, în cele două spații ale Centrului de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, CreART – Grădina cu filme și Teatrelli (sectorul 1), la Teatrul de Vară “Mihai Eminescu” – Parc Lia Manoliu (sectorul 2), la Club Control (sectorul 1), Club Fabrica (sectorul 4) și în Amfiteatrul Parcul Drumul Taberei (sectorul 6).

Imagini din vis
Imagini din vis

Primele patru titluri din programul DokStation sunt Android in LaLa Land, în regia Steve Read, Rob Alexander, un documentar ce-l omagiază pe reprezentatul muzicii electronice pop, Eat That Question: Frank Zappa in His Own Words, în regia lui Thorsten Schütte, un omagiu energic și tăios editat adus muzicianului Frank Zappa, Imagine Waking up Tomorrow and all Music has Disappeared (foto sus), în regia lui Stefan Schwietert, în care fostul solist al formației The KLF realizează un experiment muzical, încercând să-și imagineze cum ar fi o lume în care muzica dispare, și Imagini din vis, regizat de Sorin Luca, despre talentatul muzician Rodion Roşca, pionier al muzicii electronice din România.

DokStation_poster

Categorii Lifestyle