Documentarul care militează pentru o modă sustenabilă

136917

Aproximativ jumătate dintre toate hainele produse la nivel global sunt confecţionate din bumbac, dar cultivarea bumbacului după metode convenționale poate distruge planeta în mod ireparabil. Necesitatea unei schimbări de paradigmă în lanțul valoric al bumbacului este, așadar, esențială.

Într-un documentar de 60 de minute, difuzat în premieră pe 21 mai, de National Geographic Channel România, Alexandra Cousteau, activist internațional pe probleme ale apei și sustenabilităţii, călătorește în India, Statele Unite și Germania, dezvăluind privitorilor cât de crucială este această schimbare către metode de producție mai sustenabile.

Alexandra vizitează câmpurile de bumbac din Madhya Pradesh, India, pentru a vedea în desfășurare producția de bumbac și pentru a cunoaște câțiva fermieri locali ale căror vieți s-au îmbunătățit considerabil după ce au trecut de la metodele convenționale la cele sustenabile de producție. De la lucrători ONG din India și mai departe, Cousteau se întâlnește cu mari nume ale acestei industrii din Germania și Statele Unite ale Americii. Unul dintre cei mai progresiști retaileri de modă, C&A, își expune părerea prin experții săi în sustenabilitate, explicând de ce există o nevoie globală pentru produse organice și o mare necesitate pentru măsuri internaționale în această direcție. „Consumatorii de modă europeni trebuie să înțeleagă că alegerile lor contează și pot sprijini o dezvoltare sustenabilă în țările cultivatoare de bumbac”, susține Jeffrey Hogue, director pe proiecte de sustenabilitate al C&A Europa.

Deborah Armstrong, vicepreședinte executiv al National Geographic Partners Europe adaugă: „National Geographic crede în puterea științei, a explorării și a informării prin cuvânt și imagine de a schimba lumea. Modul în care hainele sunt produse afectează mediul nostru natural într-un mod la care puțină lume se gândește în fiecare zi. De dragul modei evidențiază acest impact, dar și posibilele soluții, într-o manieră interesantă și incitantă pentru publicul nostru din toată lumea”.

Poți urmări documentarul „De dragul modei”, pe National Geographic Channel, marți 24 mai la ora 20.00 și miercuri 25 mai la orele 00.00 sau 14.00.

Foto: natgeotv.ro

Categorii Lifestyle