DIY: măşti faciale homemade

masca homemade

Prietenele mele se împart în două categorii: unele care proslăvesc un anumit brand de skincare şi nu ar renunţa pentru nimic în lume la produsele care îi poartă numele, şi altele cărora le place să îşi facă tot felul de măşti pentru piele chiar în propria lor bucătărie. Dacă mă întrebaţi pe mine, eu, una prefer să mă las mai degrabă pe mâna unei cosmeticiene. Totuşi, reţetele pe care vi le propun mai jos chiar funcţionează – ceea ce mă impulsionează să le încerc mai des.

Aspect tânăr

Mărturisesc că această mască e preferata mea. A devenit deja obişnuinţă să pun într-un bol două linguri de lapte pe care să le încălzesc în prealabil, dar nu până la fierbere. Să presar apoi o linguriţă de drojdie uscată şi cu ajutorul unei furculiţe, să amestec până la omogenizare. După ce pun o lingură de miere, câteva picături de vanilie şi trei linguri de făină de orez, masca e gata. Înmoi o dischetă demachiantă în bol, urmând să o aplic pe faţă. Conţinutul care mai rămâne îl amestec cu încă o lingură de făină de orez, aplic pe faţă un strat mai gros şi timp de 15 minute, las totul să acţioneze. La final, după ce o îndepărtez ca pe un scrub, pielea rămâne incredibil de strălucitoare şi de catifelată.

Efect de lifting

Dacă obişnuieşti să bei seara un pahar de vin roşu, păstrează 3 linguri pe care să le amesteci cu gălbenuşul şi albuşul unui ou, şi aplică mai apoi amestecul pe faţă, gât şi decolteu. Lasă masca să se usuce, clătind-o la final cu apă călduţă. Vei remarca trepta că ridurile îşi diminuează aspectul, iar pielea devine mult mai fermă.