DIOR Haute Couture – Cum obții look-ul

În cadrul show-ului Dior Haute Couture Spring Summer 2018, prezentat la Paris Fashion Week, atât ținutele realizate de  Maria Grazia Chiuri pentru celebra casă de modă, cât și machiajul grafic realizat de Peter Philips, au fost inedite. Câteva elemente cheie prezentate în colecție – tulle, insecte, măști, pene, elemente masculine combinate cu tușe feminine, conturate de contrastul alb-negru, toate atrăgând atenția prin diversitate și eleganță.

De data aceasta, machiajul a fost și el un element principal care a venit ca un contur, o finisare a hainelor, a întregii imagini conturate de Dior. Este vorba despre un machiaj realizat tot în alb și negru, cu elemente grafice. Eyelinerul negru înconjoară ochii pentru definire și creează iluzia unor gene foarte mari, iar cu ajutorul eyelinerului alb, se creează atât un efect de mărire a ochilor și de transformare a acestora în doll eyes, cât și unul de iluminare. Deoarece în mod normal suntem obișnuiți să vedem acest tip de machiaj realizat într-o formă rotundă care imită perfect ochii de păpușă, elementul surpriză al look-ului este chiar forma cat eyes care te poate duce cu gândul, în același timp, la elemente din natură precum insecte sau păsări.

Acest machiaj nu este deloc unul precis, nota de neglijență este necesară pentru ca aspectul final să fie similar cu cel realizat de Peter Philips, așa că îl poți obține cu produse pe care, probabil, le ai deja în portfard. Folosește două creioane sau eyelinere, unul negru și unul alb, de preferință waterproof pentru a nu se strânge în pliul pleoapei.

Kat Von D Tatoo Liner, disponibil la Sephora

Melkior Khol, disponibil la Melkior

Trasează o codiță de tuș pe pleoapa superioară, exact cum faci deobicei și prelungește-o mai mult către exterior. Cu ochii deschiși și privirea dreaptă în oglindă, trasează niște linii care imită perfect genele. Repetă exact același proces pe pleoapa de jos, aplicând eyelinerul negru  exact sub linia genelor, aceasta te va ghida. Cu ajutorul eyelinerului alb, creează o linie exact în spațiul liber rămas între cele două linii negre și aplică produsul și pe linia apei.

Voilà!

Foto: Dior Make-up, Peter Philips