Dior Cruise 2019: volane, harnașamente și femei puternice

Maria Grazia Chiuri ne-a obișnuit cu referințele pentru women’s empowerment și nu ne dezamăgește nici cu cea mai recentă colecție Dior – Cruise 2019. Sigur îți amintești tricoul cu mesajul We Should All Be Feminists din colecția primăvară-vară 2017 sau bluza cu dungi, purtată de Sasha Pivovarova în deschiderea show-ului primăvară-vară 2018, cu mesajul Why Have There Been No Great Women Artists?

Dior Cruise 2019 continuă survey-ul Mariei Grazia Chiuri asupra teritoriului din ce în ce mai bine și mai eficient bătătorit pe care stă feminismul în 2018. Prezența călărețelor de rodeo din Mexic, escaramuzas, îmbrăcate în ținute Dior – care nu au fost doar invitate speciale la show, ci și sursă principală de inspirație pentru colecție –, harnașamentele din piele care tind să tempereze orice derapaj către prea feminin al rochiilor vaporoase, cravatele, ghetele din piele, sneakerșii, pălăriile din paie masculine etc. sunt câteva dintre elementele care conturează viziunea din ce în ce mai bold a directorului de creație de la Dior.

Dior Cruise 2019 îmbină siluetele anilor ’50 ale Casei cu magnetismul și podoabele purtate de escaramuzas, care obișnuiau să mixeze rochii voluminoase și împodobite cu volane și panglici, cu pălării mari, cu boruri largi, și stropește totul cu a little dash of masculinity.

Show-ul s-a ținut într-un loc perfect pentru activitățile ecvestre – domeniul Chantilly, aflat la o oră distanță de Paris. Și, parcă pentru întări și mai bine ideea lui Chiuri, a plouat torențial pe tot parcursul show-ului, iar modelele au defilat în ploaie, fără să schițeze cel mai mic disconfort.

Foto: hepta.ro