Dior Cruise 2017: O colecție cu aer englezesc

hepta_2441248

Christian Dior şi Palatul Blenheim (conacul englez situat în Oxfordshire, singura casă de ţară din Anglia care poartă titlul de palat), au o istorie comună care datează de mai bine de 60 de ani. În 1954, Ducesa de Marlborough l-a invitat pe creator să îşi prezinte colecţia couture pentru sezonul toamnă/iarnă, marcând astfel debutul unei relații de prietenie între cele două părţi, menţinută chiar şi după moartea lui Christian Dior în 1957 – în 1958, Yves Saint Laurent, succesorul la cârma casei de modă, a prezentat colecţia Dior în incinta aceluiaşi palat.

Cu ocazia prezentării colecţiei Cruise 2017, ţinutele sub semnătura casei de modă franceze au defilat din nou în salonului de oaspeţi, prin biblioteca impozantă, şi de-a lungul dormitoarelor şi birourilor impunătoare ale conacului.

În lipsa numirii unui director creativ după plecarea lui Raf Simons de la cârma brand-ului, echipa de design a casei este în prezent condusă de către duo-ul Lucie Meier & Serge Ruffieux, care au îmbinat siluete clasice Dior cu elemente de inspiraţie engleză, în ton cu decorul ales.

Print-uri cu boboci de trandafiri, detalii ce invocă aventurile navale ale englezilor şi locurile pe care le-au colonizat (precum motivele africane, printre care imprimeuri şi broderii), scene ecvestre tricotate în jacard, tweed-uri rustice, cămăşi din poplin şi poşete Lady Dior cu talismane aurite înfăţişând vulpi şi iepuri, amintind de tradiţiile vânătoreşti ale burgheziei, sunt câteva dintre elementele care au făcut referire la înalta societate engleză, din garderoba căreia a pornit inspiraţia pentru colecţia Cruise.

Siluetele clasice Dior şi-au făcut de asemenea locul în cadrul line-up-ului. Jacheta Bar a fost redată în varianta cu talie peplum, sau reinventată şi inclusă în silueta unei suite de rochii trei sferturi.

Foto: hepta.ro