Dior Couture: Rafinament necomplicat

hepta_2481436

Casa Dior nu are încă un director creativ numit oficial în funcţie (surse apropiate ale companiei au declarat pentru BusinessOfFashion.com că Maria Grazia Chiuri îl va succede pe Raf Simons la cârma brand-ului, un anunț oficial fiind, conform acestora, iminent), însă Lucie Meier şi Serge Ruffieux, duo-ul creativ responsabil pentru crearea colecţiilor în lipsa unui director de creaţie, au redat cu succes aerul de romantism şi eleganţă ce caracterizează colecţiile label-ului parizian.

Prin comparaţie cu ţinutele ultra-spectaculoase create de John Galliano sau look-urile intens studiate ale lui Raf Simons pentru linia couture, Ruffieux şi Meier au imaginat o colecţie mai degrabă demi-couture – siluete simple, gravitând în jurul unui minimalism punctat de detalii preţioase subtile, acompaniate de sandale boho cu şnur pe gleznă, fără toc – o suită de look-uri de un rafinament destins, necomplicat.

Redată în totalitate în alb şi negru şi punctată de accente aurii şi argintii, colecţia a conturat o garderobă a femeii moderne, care apreciază eleganţa lipsită de efort.

hepta_2481424

Principala sursă de inspiraţie citată de cei doi designeri este jacheta Bar, care a fost reinterpretată cu talii peplum căzute la nivelul şoldurilor, şi acompaniată de fuste din tulle sau din şifon de mătase. Detaliile metalizate, observate pe tivurile fustelor, pe cămăşile din organza sau pe busturile jachetelor, au compus un aer de sofisticare effortless clasic parizian.

Influenţele spaniole s-au făcut simțite în cadrul colecţiei, prin intermediul fustelor ample, al broderiilor care au împodobit jachetele, şi al sandalelor prinse cu panglici de jur împrejurul gleznelor – un accent preluat de asemenea din arhivele casei de modă, Monsieur Dior fiind un admirator înfocat al designerului Crostóbal Balenciaga.

Foto: hepta.ro