Dietele campionilor: ce mănâncă Serena Williams, Novak Djokovic și Simona Halep

dieta campioni

Un atlet desăvârșit este un cumul de voință, de talent, de înzestrare genetică și, nu în ultimul rând – de antrenamente și diete speciale, aspecte vitale pentru constituția și energia necesare de a rămâne în top. V-ați întrebat vreodată ce se află în farfuria unui campion de tenis? Iată în ce constă alimentația celor mai mari jucători de tenis ai lumii și cum se răsfață aceștia din când în când, între meciuri.

Proteinele și carbohidrații sunt nelipsite din alimentația unui jucător de tenis. Totuși, unii dintre sportivi suferă de anumite intoleranțe alimentare și astfel, își concep meniul în jurul acestor afecțiuni.

Novak Djokovic

novak djokovic

Novak Djokovic are o dietă bazată pe produse fără gluten încă din 2010. La micul dejun, sportivul mănâncă preparate dulci: mierea, fructele și ovăzul sunt nelipsite, la care adaugă câteodată legume proaspete. Prima masă a zilei este plină de produse cu glucoză și cu fructoză – zahărul din fructe.

La prânz, tenismenul mai mănâncă o porție de muesli din ovăz, merișoare uscate, stafide, semințe de dovleac sau de floarea soarelui și câteva migdale, la care adaugă lapte de orez sau de migdale, banane, fructe de pădure sau mere.

Înainte de fiecare meci, Novak Djokovic preferă să mănânce paste cu ulei de măsline și usturoi, la care adaugă dovlecei, sparanghel, roșii uscate la soare și brânză vegană. După meciuri, sportivul are o masă bogata în proteine, care constă din pește oceanic cu salsa de mango și papaya și supă de morcovi. Ca gustare, preferatele lui sunt smoothie-urile din afine și unt de migdale.

Simona Halep

simona halep

Cea mai titrată tenismenă româncă și una dintre primele în clasamentul mondial urmează o dietă stricta în timpul antrenamenmtelor dintre turnee. Simona Halep preferă fructele de mare, sushi, iar pastele sunt nelipsite din dietă. Simonei îi place să mănânce pastele fără sos, doar cu ulei de măsline și, din când în când, cu puțin parmezan. Consumă multă apă pentru hidratare, iar ca gustare, alege bananele și batoanele de energie – mai ales în timpul meciurilor. Dupa competiții, Simona se rasfață uneori cu câte o pizza.

Serena Williams

serena williams

Serena Williams are o alimentație bazată pe legume, mai ales în timpul antrenamentelor. La micul dejun, sportiva mănâncă ovăz, fructe și unt de migdale, iar prânzul constă de obicei dintr-o salată ușoara. La cină, alege orez brun cu legume, chia sau semințe de cânepă, alimente care îi oferă energia necesară pe teren.

Serena Williams admite că este o gurmandă și că mai calcă strâmb când si când și mănâncă junk-food, iar preferatele ei sunt tacos, pizza sau puiul prajit, dar când se află în circuitul competițional, dieta sănătoasă este sfântă.

Când a avut probleme de sănătate după nașterea fetiței ei, Serena a trebuit să urmeze un regim strict, vegan și să elimine zahărul din alimentație. Sportiva a povestit într-un interviu că s-a luptat mult să recupereze cu ajutorul dietei timpul în care a fost sedentară din cauza problemelor medicale și a avut o dietă săracă în calorii, despre care spune că a fost un coșmar, dar că a meritat s-o urmeze datorită rezultatelor obținute.

Foto: Hepta, Instagram

Categorii Lifestyle