Dieta draconică pe care urmat-o Beyonce, criticată de specialiști

beyonce dieta vegana

Nutriționiștii au catalogat drept periculoasă dieta pe care a urmat-o Beyonce la un moment dat pentru a scăpa de cele câteva kilograme în plus și pentru a intra într-o formă maximă de concert.

Beyonce și-a făcut public pe site-ul ei planul de slăbire  – Programul vegan de 22 de zile – urma căruia ar fi trebuit să i se îmbunătățească starea de sănătate și să capete mai multă rezistența. Planul alimentar își propune să instituie celui care îl urmează principii de hrană sănătoase, în urma unui regim bazat pe vegetale. Astfel, Beyonce a avut interzis la pâine, carbohidrați, zahăr, lactate, carne, pește și alcool. Fără toate acestea, timp de 44 de zile, dublul recomandat de nutritioniștii care au conceput dieta, Beyonce a avut doar atât de adăugat: ”Mi-e foame”.

beyonce dieta vegana

Totusi, alți nutritioniști care au analizat dieta afirmă că aceasta poate produce deficiențe nutriționale și că regimul este hipocaloric – presupune consumul de 1400 de calorii pe zi – în conditiile în care bărbații au nevoie de 2500 de calorii pe zi, iar femeile, de 2000.

În cazul lui Beyonce, pe lângă asistența specialistului care a conceptut dieta vegană – Marco Borges, vedeta a mai beneficiat și de sprijinul unei întregi echipe de specialiști în fitness pentru a reintra în formă. Cei care urmează dieta după ureche pot avea de suferit, avertizează specialistul britanic Daniel O’Shaughnessy, care a analizat Programul vegan de 22 de zile și care a atras atenția că acesta, dacă nu e urmat corespunzător, poate duce la epuizare extremă, mai ales dacă îi este asociat și efortul fizic intens.

Foto: Hepta

Citește și: Dieta Rina: reguli, beneficii și meniu zilnic

Citește și: Christina Aguilera a slăbit 22 de kilograme cu dieta “Rainbow”

Categorii Lifestyle