Dieta anti-ageing a Reginei Letizia – ce mănâncă la micul dejun, prânz și cină suverana Spaniei

regina letizia spania

Regina Letizia a Spaniei, soția Regelui Felipe, este una dintre cele mai elegante apariții roiale ale Europei. Regina este, de asemenea, cunoscută penru atenția pe care o acordă sănătății ei și are grijă să urmeze o alimentație echilibrată, formată în mare parte din alimente cu proprietăți antiinflamatoare. Astfel, Letizia a adoptat dieta Perricone, creată de dermatologul Nicholas Perricone, pentru multiplele sale beneficii anti-ageing.

Regimul Perricone este considerat a fi unul dintre cele mai sănătoase din lume și se concentrează pe instalarea unei stări de bine pe termen lung în loc de slăbire rapidă.

Dieta Perricone este bogată în alimente nutritive și în proteine – pește de apă dulce, bogat în acizi omega-3, legume crude și fructe de pădure.

La micul dejun, Regina Letizia bea de obicei un smoothie, apoi mănâncă o omletă din albușuri și somon afumat.

Prânzul și cina constau din preparate simple, cum ar fi salatele, legumele la grătar și peștele. O masă obișnuită cuprinde pește la grătar pe un pat de legume verzi sotate, stropite cu ulei de măsline și suc de lămâie.

.
.

Dieta Perricone presupune și consumul a cel puțin trei litri de apă pe zi. O parte din apă poate fi înlocuită cu ceai verde, iar alcoolul este interzis.

Gustările sunt formate din alune, iaurt simplu, mere verzi, fructe de pădure și măsline.

Dintre alimentele interzise fac parte carbohidrații rafinați, zahărul, grăsimile saturate, carnea de vită și brânza maturată.

Foto: Hepta, Unsplash

Categorii Lifestyle