Diana Enciu și Alina Tanasă – Despre cărți, seriale și destinații preferate

diana enciu alina tanasa

Nici nu-mi mai aduc aminte de când le cunosc pe cele două Fabuloase, Diana Enciu şi Alina Tanasă (www.fabulousmuses.net). Ne-am văzut la evenimente, ne am întâlnit la concerte şi festivaluri, am stat dimineţi lungi la cafea. De fiecare dată am plecat zâmbind. Dacă au zâmbit şi ele sau nu atunci când le-am prezentat scenariul apocaliptic în care internetul, Facebookul şi Instagramul n-ar mai exista… rămâne de văzut.

Fă un exerciţiu de imaginaţie: ce crezi că ai spune despre blogul tău dacă azi l-ai deschide pentru prima dată?

Alina&Diana: Wow! Greu. Oare am mai deschide azi un blog?! Concurenţa e foarte mare. E greu să prinzi din urmă. Cred ca azi am deschide un vlog şi după aceea poate am lansa şi un blog…

Cum ar arăta lumea fără conexiune la internet?

Alina: În ziua de azi? Ciudat. Prefer o lume cu internet şi cu smartphone. Fără ele nu ar mai exista blogul, Instagramul, şi până la urmă jobul pe care îl avem. Deci o lume fără internet ar însemna o lume în care nu m-aş regăsi.

Diana : Dacă ar dispărea brusc, ar fi o lume haotică, unde nu ne-am regăsi niciunii. Am fi probabil mai liniştiţi şi mai atenţi unii cu alţii, însă o lume fără internet ar fi o lume fără FabulousMuses.net şi fără munca noastră pe care o iubim atât, încât nici nu îmi vine să mă gândesc la asta

Ai trece pe your personal bucket list…

Alina: Mă cam sperie o listă de genul, dar fie: Australia, America de Sud, Japonia, un show Chanel Couture, un bebe, sper cât mai multe emoţii… O viaţă fericită. Şi cred că asta ar sta în capul listei.

Diana : Un bebe cu Otravă, poate doi, o lună în California, o vacanţă în Havana, o viaţă fericită şi echilibrată, o casă și curte în mijlocul Bucureştiului. Şi să nu îmi piară pasiunea în tot tumultul acesta!

În telefonul tău vom găsi…

Alina: 40.000 de poze. 40 de aplicaţii. Numere de telefon de la peste 5.000 de persoane (ştiu, şi eu sunt şocată).

Diana : 46.975 poze. Prea multe aplicaţii pe care nici nu apuc să le folosesc. Albumele LP. Şi un wallpaper cu mine şi Otravă de la nuntă.

Un loc de neuitat în care ai ajuns în ultima vreme şi ce trebuie să vedem acolo?

Alina: Nu cred că e mereu vorba de locuri, ci de oamenii pe care îi întâlnim. Ei sunt de neuitat!

Diana : Portofino.

Dacă ai avea resurse nelimitate să mobilezi o casă, ţinând cont de toate gadgeturile şi aplicaţiile de astăzi, ce ai pune pe listă?

Alina: Orice ar putea… să mă bage în pat la ora 11 şi să mă şi adoarmă. Un robot care să-mi scrie e-mail-urile. Şi să vină împreună cu cineva care să ştie să folosească toată tehnologia, pentru că eu nu-s foarte pricepută.

Diana : La ce control freak sunt, nici mașina n-o suport uneori cu programele ei. Dar… cred că, dacă m-ar scuti gadgeturile acestea de extra-work… le-aş vrea pe toate! Şi un workshop de how to use them all!

Ultima carte pe care ai recomandat-o…

Alina: Tocmai am terminat “Minciuni pe canapea” de Irvin Yalom. E o carte care te va ajuta să îţi vezi punctele slabe şi care îţi va pune semne de întrebare.

Diana : În ultima vreme citesc mult thriller. Tocmai am recomandat “Maestra” unei pasionate de thriller.

Serialele pentru care ai petrece un weekend întreg în casă…

Alina: Mi-a plăcut la nebunie Black Mirror. Îl recomand. Apropo de întrebările tale legate de internet şi tehnologie. Te-am făcut curioasă?!

Diana : Divorce! Deşi în general îmi plac filmele europene, doar pentru ele mă mai închid în casă.

În frigiderul tău vom găsi mereu…

Alina: Creme şi parfumuri.

Diana: Frunze și suplimente.

Ai vrea să colecţionezi…

Alina: Am renunţat la colecţionat. Strângeam etichete de pe fructe când eram în liceu (ai citit de două ori răspunsul, nu-i aşa?!)

Diana : Mă sperie cumularea de obiecte. Încerc să învăţ să nu mă mai ataşez de ele, deci lăsăm colecţionatul în copilărie, când strângeam timbre.

Cel mai emoţionant cadou pe care l-ai primit, recent?

Alina: Cadourile de ziua mea!

Diana: Plecarea scurtă la Londra, într-o perioadă nebună când chiar aveam nevoie de o pauză.

Site -urile şi blogurile pe care le deschizi în fie care zi?

Alina : Instagram & Pinterest. www.fabulousmuses.net. Netaporter şi mytheresa (mai ales când sunt sales). Coveteur.

Diana : Fabulousmuses.net, www.manrepeller, www.parkandcube.com.

Conturile de Instagram pe care le urmăreşti …

Diana: chiara ferragni, bloguluotrava, jxxsy, carolinedemaigret.

Povestea ta favorită…

Alina: Maleficent.

Diana: Harap Alb pe vinil – amintiri frumoase din copilărie.

Blogging înseamnă…

Alina: Pasiune, devotament, perseverenţă, coerenţă.

Diana: Viaţa mea, dedicare, pasiune.

Foto: Alex Gâlmeanu / Asistent foto: Alin Purcaroiu. / Retuș fotografii: Adrian Mihaiu. Make-up: Roxana Minea. Hairstyle: Nicoleta Bîrsan. Vestimentaţia: Diana – jeanşi şi jachetă Almaz, pantofi Proenza Schouler, cercei Tri Alfa; Alina – jeanşi şi jachetă Almaz, sandale Pinko, tricou Asos, ochelari Gucci.

Acest articol a apărut inițial în ediția print A List Magazine 2, 2017 

Categorii Lifestyle