Dialog despre evoluție cu Diana Lupu: de la dragoste la frumusețe

O cunoașteți pe Diana Lupu, psiholog, psihoterapeut relațional, ca moderatoare a rubricii Love is FUN but Complicated, chiar aici la alistmagazine.ro. Ne-am gândit să descoperim o altă latură a sa, așa că am stat puțin de vorbă despre frumusețe, dar și despre ce înseamnă evoluție în meseria de psiholog.

Interviu powered by Gerovital Evolution Perfect Look

Care a fost primul produs de îngrijire a tenului pe care l-ai folosit? De unde ai aflat de el? Povestește-ne puțin despre prima experiență.

Primul produs de îngrijire pe care l-am folosit a fost în adolescență în momentul în care am început să înțeleg importanța specialiștilor din domeniul dermatologic. Astfel, am învățat despre importanța îngrijirii tenului de la dermatologul meu, iar pe masa mea de machiaj a ajuns laptele demachiant cu putere de hidratare.

Depășirea obstacolelor face parte din procesul firesc și sănătos al evoluției noastre. Tu cum faci față momentelor dificile? Ce te ajută atunci când te simți copleșită?

Într-adevăr, în profesia de psiholog, momentele în care ne simțim copleșiți sunt destul de dese, datorită nevoii de conectare și de prezență pe care o oferim poveștilor de viață cu care ne întâlnim în practică.  În astfel de momente, pentru mine este esențială reconectarea la propriile nevoi, iar când spun asta mă refer la momentele de relaxare care simt că mă încarcă cu energie. De cele mai multe ori, aleg să fac activități care știu că binedispun, dar în special aleg să mă reconectez cu oamenii importanți din viața mea. Pentru mine, cel mai bun “tratament’ este cel al comunicării și conectării autentice cu oamenii din viața mea.

Revenind la relaxare, cum arată ritualul tău de înfrumusețare?

Acum, în raftul meu cu produse, pe lângă laptele demachiant, se găsesc apa micelară, scrubul, crema hidratantă de noapte și serurile cu peptide. Acum că le enumăr par multe, dar am învățat să nu le folosesc pe toate în același moment al zilei. Astfel că seara aleg să folosesc scrubul  și crema hidratantă, iar dimineața serurile și apa micelară. Iar în funcție de sezon adaug și înlocuiesc produse de îngrijire.

Ce înseamnă evoluția pentru tine, în plan personal și profesional? Care sunt elementele definitorii ale transformării?

Pentru mine, evoluția este procesul de a înțelege cum ai ajuns să fi persoana din prezent. Cred foarte mult în puterea poveștii de viață și în modul în care aceasta ne ajută să continuăm să evoluăm și să construim la propria persoană atât din punct de vedere comportamental, cât și emoțional. Chiar dacă pare ușor paradoxal, a ne uita în povestea noastră de viață cu ochii curiozității aduce un context de transformare. Și, nu în ultimul rând, evoluția personală se reflectă, inevitabil și în cea profesională.

Poți spune că a evoluat, odată cu tine, și ritualul tău de înfrumusețare? În ce fel?

Gândindu-mă acum la asta, da. A evoluat prin faptul că am devenit mai atentă la nevoile mele, prin faptul că am învățat să fiu mai sigură pe mine și pe propriile abilități, iar asta se reflectă și în modul în care mă informez despre produsele de îngrijire. A devenit un proces de selecție mai mult decât ideea de a avea toate produsele pe care le au și ceilalți. În plus, de-a lungul timpului am încercat o groază de produse pentru rutina mea de îngrijire, iar acum, în baza experienței acumulate, cunosc mai bine tenul și nevoile lui.

Ce înseamnă frumusețea pentru tine?

Cu siguranță pentru mine conceptul de frumusețe s-a schimbat de-a lungul anilor și a făcut un salt de la frumusețea fizică la cea interioară. Găsesc frumos un om curajos, care se acceptă cu bune și cu rele și care alege să se iubească pe sine și pe cei din jur în ciuda imperfecțiunilor lor. În momentul în care ne vulnerabilizăm și ne arătăm așa cum suntem nu avem cum să fim altfel decât frumoși. Este un drum care ne pune la încercare și ne poate face să vrem să ne întoarcem, dar în final este cel mai autentic mod prin care să ne conectăm cu frumusețea noastră interioară.

Care este produsul de îngrijire a tenului pentru care ai face orice?

Nu știu dacă aș face orice, dar cu siguranță nu pot să renunț la scrubul care simt că îmi oferă un moment de refresh după o zi plină. (P)