Detox la tine acasă

detox

„Stilul de viaţă dezordonat, poluarea, fumatul, alimentaţia nesănătoasă sunt printre principalii factori care duc la acumularea de toxine în organism. Tocmai de aceea, pentru a ne simţi în formă, este necesar să urmăm din când în când  o cură de detoxifire”, ne avertizează Nicoleta Ion, trainer Skincare & Spa Division.

Pentru rezultate rapide, este recomandat să includem în regimul nostru alimentar cereale, sucuri, fructe, legume şi suplimente nutritive. E important de ştiut că orice program de detox se alege în funcţie de organismul fiecărei persoane în parte. Nu există o cură ideală, care să funcţioneze pentru toată lumea. Tocmai de aceea, atunci când alegem o schemă de detox, trebuie să fim foarte bine informate ca să putem înlocui cu vitamine şi suplimente carenţele din organism.

Cele mai populare cure de detoxifiere sunt cele pe bază de sucuri. Se pot combina legume şi fructe, eliminând din dietă alimentele solide. Această metodă ajută la eliminarea toxinelor din corp, beneficiile find numeroase şi resimţindu-se atât la nivelul stării de spirit, cât şi al pielii.

Care sunt momentele prielnice pentru a urma o cură de detoxifiere? Ei bine, după anotimpul rece, în care am consumat cantităţi mici de legume şi fructe, primăvara este perioada ideală să ne curăţăm trupul. Să profităm, aşadar, să introducem în alimentaţie crudităţi de sezon din belşug.

Persoanele care vor să slăbească sau cele care au probleme cu digestia pot de asemenea urma o cură de detox. Odată eliminate toxinele, dispare şi grăsimea sau apa în exces. În plus, ori de câte ori ne simţim lipsiţi de energie şi obosiţi, putem da un restart organismului consumând multe legume.

Aşa cum corpul nostru are nevoie de detoxifiere, la fel şi mintea noastră are nevoie de relaxare. Chiar dacă nu avem foarte mult timp la dispoziţie, putem apela la câteva trucuri simple. După o zi lungă la birou, aprinde beţişoare parfumate sau lumânări cu iz de lavandă. În loc să butonezi telefonul şi să stai cu ochii lipiţi de Facebook sau whatspapp, închide ochii şi ascultă muzică în surdină. Mai ales înainte de culcare, evită conversaţiile cu oamenii din viaţa ta care au tendinţa de a se plânge neîncetat. În plus, bucură-te de o baie caldă în care să adaugi Vita Cura® Triple Action Foaming Seaweed Bath de la Repechage, un spumant de baie pe bază de alge marine, care ajută la detoxifierea pielii şi are un efect calmant.

Foto: hepta.ro