Despre Kinetic Sport & Medicine, într-un nou episod In The Sport Light (VIDEO)

De curând am fost cu Raluca la Kinetic, cea mai modernă clinică de recuperare medicală și sportivă din București, care și-a relocat sediul într-un spațiu foarte mare și frumos, pe str. Nicolae Caranfil 85A, în incinta Spitalului Ponderas, parte a rețelei Regina Maria.

De ce am ales Kinetic Sport & Medicine?  Pentru că în ultimii 6 ani, peste 16.000 de pacienți i-au trecut pragul, dintre care sportivi de performanță precum Simona Halep, Irina Begu, Horia Tecău, Cosmin Contra, si toți au beneficiat cu succes de tratamente de recuperare sportivă și medicală printr-o serie de terapii și tehnici eficiente care sunt practicate la nivel internațional.

Din fericire, nu ne-am dus acolo cu vreo durere, sau afecțiune, însă o evaluare nu strică niciodată, nu-i așa?!, mai ales atunci când practici mult sport.

La clinică am fost întâmpinate de Gelu Cosma, fondatorul clinicii, care coordonează o echipă de peste 100 de kineto și fizioterapeuți. Gelu ne-a prezentat aparatura de ultimă generație, precum Biodex, Alterg sau MedX, care oferă nu doar recuperarea pacienților în cele mai bune condiții, dar mai ales posibilitatea de a stoca datele și de a compara evoluția stării pacienților pe parcursul programului de recuperare.

Raluca a avut ocazia să testeze câteva dintre aparate, și și-a făcut o evaluare completă a biomecanicii piciorului. Trebuie să recunosc că întreaga procedură este extrem de interesantă, iar aparatura este, parcă, desprinsă din filme SF și oferă inclusiv informații precise despre cel mai mic dezechilibru de biomecanică, intensitatea cu care călcăm, șamd. La final, s-a ales cu talonete personalizate, pe care trebuie să le poarte ca să își remedieze micile dezechilibre.

De data asta, eu am stat de vorbă cu Gelu, ca  să aflu cât mai multe informații despre aparate, însă voi reveni cât de repede pentru o evaluare amănunțită.

Categorii Video