Despre feminitate în carantină- o recapitulare

Dacă până acum am vorbit despre ce înseamnă feminitate și care sunt pașii pe care îi putem urma spre descoperirea ei și spre a începe o relație cu noi înșine, viața și-a urmat cursul mai mult decât natural și ne-a demonstrat încă o dată că nu putem controla nimic din lumea exterioară și că imprevizibilul este noul previzibil.

Ne-am trezit brusc că o mare parte din activitățile noastre se întâmplă… acasă. În unele cazuri, cu un membru al familiei lângă noi, în alte cazuri cu încă 5 sau cu niciunul. Indiferent de numărul de persoane din casă, un lucru este sigur: am fost cu noi înșine mai mult decât am vrut să fim sau mai mult decât am putut tolera. Așadar, ce am făcut cu feminitatea în timpul carantinei?

Până să ajungem la o recapitulare din interiorul nostru, putem trece în revistă beneficiile carantinei asupra feminității noastre exterioare. În primul rând, după toată furtuna emoțională, am reușit să fim creative : să ne vopsim singure pe păr, să îndrăznim printr-o frizură nouă mai mult decât altădată, să ne reinventăm ținutele de home și work from home, poate să fim creative în rolul de gospodine și să încercăm felurite lucruri pentru noi și familiile noastre, poate am descoperit cât de multe activități făceam de fapt într-o zi și cît de multe lucruri nu făceam – poate așa ne-am dat seama că prin creativitate gestionăm altfel timpul. Ne-am ocupat de sănătatea noastră fizică , de alimentația noastră  sau pur si simplu am reușit să ne bucurăm de ceea ce suntem așa cum suntem.

Iar asta ne duce spre interiorul nostru:  prin creativitate am învățat să gestionăm exteriorul și poate timpul, însă prin trăirile noastre, prin emoții, am reușit să ne gestionăm interiorul nostru.

Emoțiile ne pun în mișcare, sunt combustibilul necesar vieții, fără ele, viața s-ar putea să fie anesteziată ca într-un final să dispară. Așa că, probabil în acest timp și feminitatea a avut niște valuri de înfruntat, niște obiceiuri și temeri de înfruntat.

Acest prim val face parte din asumarea feminității, să fim autentice în raport cu ceea ce simțim, iar grija față de sine, vine în primul rând din interiorul nostru, iar creativitatea din exterior este formată din emoțiile noastre interioare. Acceptându-ne, ne-am adaptat și am început să construim. Ceea ce am aflat despre noi ca și femei în această perioadă, cred că niciun curs sau carte nu ar fi putut să ofere lecții mai bune decât această carantină, pentru că am fost noi cu noi , mai mult sau mai puțin plăcut și cred că inevitabil, o conversație cu noi înșine s-a produs, indiferent cum a sunat.

Poate am învățat cum să ne raportăm la relația cu corpul nostru, poate am cunoscut într-adevăr acel companion de care vă spuneam în articolul trecut, și poate am învățat să îl acceptăm și să îl primim în viața noastră așa cum este el, dorind doar să îl îmbunătățim pentru a ne fi alături de acum încolo, nu să îl pedepsim prin exerciții excesive sau mâncare. Cred că această carantină a redefinit feminitatea prin: creativitate, dorință și emoție și probabil masca exterioară va rămâne doar cea de siguranță recomandată de specialiști

Text de Diana Pop (psiholog)

Categorii Lifestyle