Despre deserturi cum nu ai mai încercat până acum cu Chef Rareș Cristian Dinu (Nuba)

Un desert nu strică niciodată, nu-i ala? De aceea, în rândurile care urmează, vă facem cunoștință cu Chef Patiserul Rareș Cristian Dinu, maestrul deserturilor, care pregătește, în lanțul de restaurante Nuba, specialități delicioase, care pur și simplu te fac să uiți de număratul caloriilor. Ești pregătit să fii ispitit?

De la ce a pornit pasiunea ta pentru dulciuri ?

Pasiunea pentru deserturi mi-a fost indusă, ca să spun așa, de către un fost angajator alături de care am văzut și am studiat tainele deserturilor și am căpătat cunoștințe în domeniul restaurantelor.

Unde te-ai perfecționat? Ce cursuri ai urmat?

Am mers diferite cursuri la Școala Stephen Galcier, m-am documentat foarte mult de pe Internet, interviuri, tutoriale, și am lucrat cu diferiți Chefi de la care am învățat câte ceva. Este foarte important să te documentezi și să experimentezi lucrurile noi fără să îți fie teamă de greșeală.

Cum ai ajuns să faci parte din echipa NUBA ?

A fost ceva nepremeditat. Când mă pregăteam să iau o pauză, am fost sunat de către Chef Cătălin Petrescu, care îmi este și bun prieten, pentru o consultanță la un restaurant pe care urma să îl deschidă. Mi-a plăcut proiectul, am amânat vacanța și de atunci am rămas în echipa NUBA. Echipă ce se extinde constant.

După ce criterii ai creat meniul de deserturi NUBA ?

Meniul Nuba este atent selecționat, avem clienți cu gusturi bine conturate, care știu să mânânce, să deguste preparate internaționale de mare finețe și atunci normal că standardele noastre trebuie ridicate cât mai mult posibil.

Dar pe cel de la NUBA Cafe?

Meniul de deserturi Nuba Cafe este, din punctul meu de vedere, unul complet. Începând de la mic dejun până la cină, le poți avea pe toate, de la deserturi ușor calde, până la cele mai fresh și răcoritoare. Am păstrat renumitul Nuba Dessert în meniu, pentru că oferă o degustare a mai multor preparate dulci.

Care sunt „vedetele” fiecărui restaurant NUBA?

Hmm… o întrebare grea! Nu pot decât să spun că… toate! Este greu să te decizi când pui suflet în crearea lor și încerci să împaci toate gusturile clienților. La Nuba Summervibes pot să spun că Chocolate Tree Trunk and Truffle Mousse este preferatul meu, iar la Nuba Cafe aleg Nuba Cake, dar mă mândresc și cu Pistachio Canoli Cheese Cake. Pentru locația de iarnă NUBA nu vă pot da un exemplu pentru ca ar însemna să dezvălui suprizele ce vor urma să apară.

Cum vezi tu expansiunea NUBA din ochii Chef-ului Patiser ?

Este una foarte bună și în continuă mișcare. Până acum avem trei locuri de succes (Nuba, Nuba Summervibes și Nuba Cafe) și vor urma să apară și altele. Ceea ce vă pot spune în momentul de față este că, vara viitoare, Nuba va fi prezentă și la malul mării, în zona Mamaia Nord, dar nu sunt excluse și alte proiecte în București sau orașe mari ale țării. Totodată, se discută și despre preluarea de noi restaurante sub branding diferit, dar și expansiunea grupului în afara țării.

Ai un patiser preferat pe care îl urmărești?

Daaaaa! Clar. Fiecare dintre noi avem sursele noastre de inspirație, unul dintre preferații mei este Antonio Bachor pe partea de cofetărie. Dar pe partea de restaurant, dessert plating, îl prefer pe Jordi Roca.

Planuri de viitor? Noi preparate?

Planurile de viitor sunt secrete! Glumesc, normal că ne gândim constant cum să ne surprindem clienții cu lucruri noi și nu prea des întâlnite, la fiecare schimbare de meniu fiind necesară o schimbare în funcție de sezon, trenduri și feedback-uri.

Ne vedem la Nuba? Dăm noi desertul! 😀

Categorii Lifestyle