Descoperiri științifice în urma campaniei Ice Bucket Challenge

ice bucket

Vă mai amintiți de toată nebunia de acum doi ani cu Ice Bucket Challenge? Sute de mii de oameni, inclusiv cele mai cunoscute staruri din întreaga lume, au „intrat la apă” pentru un scop nobil: acela de a strânge bani pentru bolnavii de scleroză laterală amiotrofică (ALS) și pentru a susține cercetările în domeniu.

Vedete ca Justin Timberlake, Robert Downey Jr., Taylor Swift, Tom Hiddleston, Benedict Cumberbatch, Matt Damon, Kim Kardashian, Shakira, Gisele Bündchen, Lady Gaga, David și Victoria Beckham, Ben Affleck, Anna Kendrick, Ashton Kutcher, Rita Ora, Gwen Stefani și nu numai au intrat în acest joc caritabil și și-au turnat o găleată de apă cu gheață (bine, gheața a fost opțională în câteva cazuri), donând și bani pentru Asociația ALS.

În numai o lună, campania a adunat peste 115 milioane de dolari, bani care au fost folosiți pentru cercetarea acestei boli căreia nu i s-a găsit un tratament până în prezent. La începutul acestei săptămâni, Asociația ALS a anunțat că suma strânsă în urma campaniei Ice Bucket Challenge a finanțat un studiu important pentru acest caz, cercetătorii reușind să identifice astfel o genă responsabilă parțial pentru scleroza laterală amiotrofică, gena NEK1.

Iar studiul cu siguranță nu se va opri aici, Ice Bucket Challenge a fost doar punctul de start, fenomenul care a contribuit semnificativ la conștientizarea acestei afecțiuni complicate, dar destul de puțin cunoscute.

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle