Descoperă povestea fondatorului Burberry în campania de sărbători a brandului

12051b6f319aad2cad3bd9d9b6fb064a

Dacă până acum, Burberry lansa an de an, cu ocazia sărbătorilor, câte un clip cu o poveste dreamy şi romantică, în ton cu veselia Crăciunului, de această dată, brandul englez întâmpină începutul celebrărilor sezonului pe o notă uşor mai sobră, însă tot atât de spectaculoasă.

Brandul englez a lansat un trailer de trei minute pentru un film fictiv, ce spune povestea lui Thomas Burberry, fondatorul casei.

Domhnall Gleeson joacă rolul principal, în timp ce Sienna Miller aduce la viaţă prima iubire a lui Mr. Burberry. În trailerul intitulat The Tale of Thomas Burberry, personajul principal poate fi văzut inventând gabardina rezistentă la apă – materialul din care sunt confecţionate şi astăzi trench coat-urile iconice ce stau sub semnătura brandului.

Pe lângă cei doi actori, în trailer apare şi Lily James, întruchipând un personaj fictiv, Betty Dawson, inspirat de Betty Kirby-Green, pilotul care în 1937 a spart recordul mondial cu un zbor de retur către Anglia din Cape Town, într-un avion denimit The Burberry”.

Cu ocazia acestui Crăciun şi a aniversării de 160 de ani, ne-am dorit să spunem povestea lui Thomas Burberry – pionier, inventator, inovator, şi omul din spatele iconicului trench coat – cu propriile noastre cuvinte”, spune Christopher Bailey, directorul creativ şi CEO-ul brandului. Filmul pe care l-am făcut este o mică privire în viaţa sa extraordinară, care s-a derulat cu bune şi rele pe parcursul secolului XX. Spiritul şi viziunea sa încă stau la baza a tot ceea ce facem în prezent la Burberry”.

Foto & video: Burberry