Delicii de încercat în această toamnă. 5 recomandări pentru weekend

Pentru că ne plac restaurantele frumoase și preparatele savuroase, astăzi vorbim despre 5 locuri cool din București și despre preparatele pe care le poți încerca în meniul lor de toamnă.

Nuba Cafe – Bdul Radu Beller 13

Această brasserie poziționată în inima orașului, este un it point al business meeting-urilor și al ieșirilor cu prietenii pentru breakfast, lunch sau dinner, de luni și până duminică, într-o atmosferă vibrantă și cu un design urban-chic.

Pentru că vorbim despre recomandări de toamnă, alegerea noastră este risotto-ul cu fructe de mare. Cremos, corpolent, cu fructe de mare fresh și cu icre tobiko, risotto-ul Nuba Cafe este un etalon pentru acest tip de preparat.

Atypic – Str. Constantin Aricescu 42

Restaurantul Atyipic este unul dintre cele mai noi restaurante de fine dining deschise în zona Floreasca a capitalei, un restaurant cu un design eclectic și cu o bucătărie aparte, atipică.

Meniul este unul aproape unic în București, aparținând curentului NIKKEI, un curent ce are la bază bucătăria asiatică dar introduce influențe peruane și nu numai. Un nou meniu pentru această toamnă va fi lansat la sfârșitul lunii septembrie.

Dintre preparatele vedetă vă recomandăm să încercați în perioada rece a acestui an, supa RAMEN, cu arome perfect balansate și un aspect delicios.

Sardin – Bdul Mircea Vodă 39H

Deja unul dintre cele mai apreciate restaurante italienești genuine din capitală, Sardin suprinde atât prin calitate excepțională a preparatelor fresh și autentice, cât și prin designul mediteranean cu influențe urbane.

Filetto Rossini este cu siguranță alegerea noastră de preparat pentru această toamnă la Sardin. Un preparat bine compus, pe bază de mușchi de vită fraged, foie gras cald, mămăligă savuroasă și spanac sote, totul acompaniat de un sos delicios și trufe proaspete.

Agape – Calea Floreasca 200

Agape este un restaurant urban-chic, aflat chiar pe Calea Floreasca la numărul 200, un restaurant clasic italienesc, cu un design vintage cu influențe moderne, spațiul fiind compus din două etaje. La parterul restaurantului există o bucătărie deschisă prin care puteți comunica direct cu bucătarul și un bar specializat în cocktailuri, specialitatea locului fiind cele pe bază de gin, iar la etaj spațiul amintește de o sufragerie spatioasă și primitoare.

Preparatul recomandat de noi pentru această perioadă este Caracatiță “ Alla Pantesca “ , o caracatiță fragedă gătită la foc încet împreună cu cartofi aurii, perfect rumeniți plus capere, măsline verzi și roșii cherry italienești, semi gătite și cu o aromă autentică.

Octopus.Eat Greek – Sos. Nordului

Întreg ambiet al restaurantului este unul profund mediteranean. La Octopus.Eat Greek veti gasi bărcuțe de pescari suspendate pe tavan, un bar imbracat in farfurii tipic grecești si un joc plăcut de culori bazat pe contrastul alb – albastru. Bucătăria este una tip “open kitchen” iar meniul cu focus pe preparatele grecești internaționale.

Vă recomandăm să încercați calamarul umplut! Este un preparat grecesc de excepție, fraged și sățios, perfect pentru această toamnă.

Categorii Lifestyle