Delicii culinare din toate colțurile lumii își dau întâlnire la Bucharest Food Festival – Gourmet Edition

O experiență care promite o explozie de gusturi și arome, în combinații dintre cele mai surprinzătoare, pentru pasionați și specialiștii în gastronomie.

În perioada 30 iunie – 2 iulie, are loc în Herăstrău, la Roaba de Cultură, a doua ediție a Bucharest Food Festival – un eveniment dedicat gurmanzilor, bucătarilor, specialiștilor în gastronomie și tuturor celor pasionați de tehnicile și secretele bucătăriei gourmet. Festivalul este o celebrare în aer liber a artei culinare și își propune să pună Bucureștiul pe harta internațională a marilor evenimente gastronomice.

Bucharest Food Festival a apărut ca răspuns la dorința oamenilor de a experimenta bucătării și influențe culinare din diverse colțuri ale lumii. Este o inițiativă de educație culinară care susține interesul crescut al publicului larg pentru arta gustului și mai ales, dezvoltarea culturii gastronomice locale, aflată în continuă dezvoltare în România.

Bucharest Food Festival este, în primul rând, o expresie a pasiunii noastre pentru gastronomie. Acesta înglobează o serie de superlative, de la show-urile de live-cooking până la gusturile extravagante, pentru a demonstra că gătitul este o artă sofisticată și diversificată. Toate elementele festivalului, de la line-up-ului culinar până la selecția momentelor artistice s-au aliniat pentru a oferi participanților o experiență unică, inedită și, sperăm noi, încărcată de bucurie.”, subliniază Florin Itu, organizator Bucharest Food Festival.

Evenimentul va reuni pe parcursul celor trei zile de festival o varietate de restaurante recunoscute din București și din țară (MEATic Oradea, La Cantine de Nicolai, Japanos, Fratellini, Finca by Alioli, Vatra Neamului, Taj, Caju by Joseph Hadad, Red Angus, Kane), precum și unii dintre cei mai cunoscuți chefi români, printre care Adi Hădean, Nicolai Tand, Robert Petrescu, Florin Cristian Voicu, Joseph Hadad, Ciprian Nicolescu, Octavian Oprea. În cadrul festivalului, participanții vor avea ocazia de a gusta preparate din bucătării internaționale, precum România, Spania, Italia, USA – Hawai, Japonia, Thailanda, India, Moldova, Belgia și Franța.

Există cinci zone principale de interes și anume: Street Food, Fine Dining & Urban Contemporary, International Cuisine, Romanian Gastronomy și Barbeque. Pe lângă acestea, participanții mai pot degusta bunătăți și alte zone tematice, cum sunt: Ice Cream & Sweets Corner, World of Beers, Wine & Sparkling, Coffee & Tea sau Cocktail Lounge.

Festivalul se va desfășura conform următorului program: vineri, între orele 16:00 și 23:00, sâmbătă și duminică între orele 13:00 și 23:00.

În zilelele de sâmbătă și duminică, de la ora 17:00, copiii vor putea participa în cadrul unor cursuri gratuite de bune maniere la masă, desfășurate în aer liber și oferite de Ecolage, prima școală de bune maniere din România.

Mâncărurile gourmet vor fi acompaniate de acorduri de blues, jazz, electro, swing, dance, iar pe scenă vor avea loc reprezentări muzicale ale artiștilor locali. Artiștii (vineri – Mara & Band, sâmbătă – Breeze și duminică – Irina Sârbu & Band) vor concerta începând cu ora 21.00, iar în timpul zilelor de sâmbătă și duminică atmosfera va fi întreținută, de Gabriel Balase și Emil Poke.

Categorii Lifestyle