Decorează masa de Paşte ȋn pasteluri de primăvară!

the diy mommy6

Pantone, trendsetter-ul ȋn materie de cromatică, a decis că 2016 se află sub semnul pastelurilor. De aceea am selectat cinci stiluri de decorare a mesei de Paşte ȋn nuanţe pastelate, toate stylish, uşor de realizat şi de mare efect!

Un stil perfect pentru o masă de familie cu mulţi copii

Spectaculos, dar fără pretenţii, acest aranjament pentru masa de Paşte este perfect pentru un prânz relaxat ȋn familie. Adaugă multe boluri mici şi aranjamente comestibile pentru ca toţi invitaţii să se poată ȋnfrupta – cumpără migdale glazurate, caramele, ouă şi iepuraşi de ciocolată.

Iar pentru a-i surprinde pe toţi, pictează ouăle ȋn nuanţe pastelate şi foloseşte ouă ȋmbrăcate ȋn sârmă ca suporturi pentru cardurile cu nume. (via http://centsationalgirl.com/2012/04/an-easter-table/)

centsational girl4

centsational girl1

Brunch de Paşte ȋntre prietene (şi nu numai)

Cu un design minimal şi cu un meniu skinny, perfect pentru dimineţile ȋn care te trezeşti cu stomacul plin după festinurile nocturne de Paşte, acest aranjament este dintre cele mai fancy pe care le poţi aborda. Unde mai pui că nu necesită cine ştie ce „recuzită” şi nici pregătiri intense.

  • Serveşte sucul cu fructe proaspete sau cu multe cuburi de gheaţă ȋn care ai pus flori colorate şi pune ȋn farfuria tuturor câte un biscuite ȋn formă de ou cu glazură delicioasă.
  • Decorează masa cu o lădiţă din lemn plină cu ouă pastelate şi flori de primăvară şi scrie numele invitaţilor direct pe ouă.
  • Dacă vrei să aranjezi astfel masa pentru brunch-ul de Paşte, nu ȋncărca designul şi rezumă-te la o paletă cromatică limitată (ȋn acest caz alb, bleu şi crem). (via Julie Blanner http://julieblanner.com/easter-brunch-table-setting/)

Un stil romantic şi creativ

Acest aranjament are tot ce-i trebuie pentru a impresiona orice fel de „audienţă”, indiferent de vârstă sau preferinţe. Este stilat, shabby chic, fără să fie ȋncărcat şi oferă atât de multe surprize, atât vizuale (vaza din varză), cât şi comestibile (bombonierele pline cu dulciuri).

Dacă-ţi place acest stil, combină farfurii ȋn mai multe nuanţe pastelate, adaugă tacâmuri aurii şi cu patină şi scoate de la naftalină mileurile bunicii pentru că sunt mai nou la mare căutare. Pe post de tort, aşază pe platou vaza realizată dintr-o varză şi umple-o cu lalele colorate. Pentru a n-o da ȋn bară cu varza, urmăreşte tutorialul lui Darleene (http://darlingdarleen.com/2016/03/cabbage-flower-arrangement/) , creatoarea acestui design atât de… wow! (via Darling Darleene http://darlingdarleen.com/2016/03/spring-easter-table-decorations/)

darling darleen7

darling darleen1

Un aranjament care te face să te simţi acasă

Adevărul este că… de cele mai multe ori greşim atunci când decorăm masa de sărbători, pentru că uităm care este de fapt scopul „misiunii”, acela de a crea o atmosferă care să invite la relaxare şi socializare intensă.  Din acest punct de vedere, acest stil de a decora masa este perfect: simplu şi de efect, cu o paletă cromatică modernă, texturi moi şi elemente surprinzătoare ca plăntuţele aşezate ȋn boluri mici. (via http://thediymommy.com/a-fresh-nature-inspired-spring-or-easter-table-setting-diymyspring/)

Bine ai venit ȋn grădină

Este de departe cel mai spectaculos design dintre cele cinci, unul ȋn care natura sălbatică este ȋn centrul atenţiei, şi nu decoraţiunile tradiţionale cu flori tăiate sau ouă colorate. Dar pe cât de spectaculos este acest design, pe atât de simplu este de realizat: pune flori ȋn coji de ouă, două trunchiuri de mesteacăn sau crengi şi decorează cu ghivece mici din ceramică pline cu verdeaţă. Nuanţele pastelate ale şervetelor şi fafuriilor accentuează atmosfera proaspătă creată de miniaturala grădină… de masă. (via http://www.craftberrybush.com/2016/03/easy-easter-table-setting.html)

colaj

SHOPPING ȊN STIL

Decorează şi tu masa de Paşte ȋn nuanţe pastelate. Ai mai jos un shopping list cel puţin apetisant…

anthropologie

Coşuri de sârmă, Anthropologie, ȋntre 48 şi 272 lei, ȋn funcţie de dimensiune
introdesign

Suport pentru lumânări The More the Merrier, designer Ummo, Intro Design, 275 lei
hmprod (1)

Faţă de masă, H&M Home, 89,90 lei
outletdesignro

Pahar colorat, designer Present Time, Outletdesign.ro, 9,68 lei bucata
ikea

Set tacâmuri Skuren, Ikea, 99,90 lei
the home3

Set de şerveţele (20 buc.), designer Bloomingville, The Home.ro, 27 lei
moleculef

Set de cafea Delicate Grey, designer Hand Made My Love, Molecule-f.com, 76 euro
the home

Bol de salată, designer Qualy, The Home.ro, 189 lei
zara home

Set de farfurii din porţelan, Zara Home, 22- 35 lei bucata (ȋn funcţie de obiect)

Categorii Lifestyle