De sărbători, încearcă o abordare glamour: dresuri strălucitoare

Sărbătorile sunt pretextul ideal pentru a purta o piesă strălucitoare – poate fi vorba despre o rochie cu paiete, poate fi vorba despre nişte balerini preţioşi sau de nişte botine cu aplicaţii de paiete sau mărgele strălucitoare, care sunt o alternativă inedită la clasicii pantofi cu toc, poate fi un clutch lucios, sau… mai am eu o opţiune: dresuri cu strălucire!

Sclipirile de orice fel sunt un trend major al sezonului de primăvară, aşa că dacă faci rost de pe acum de o pereche de dresuri sau şosete strălucitoare, nu numai că vei fi ahead of the trends, ci vei fi deja pregătită pentru începutul sezonului de primăvară. O astfel de pereche de dresuri sau şosete poate fi purtată şi cu un look casual, de zi cu zi (gândeşte-te cât de cool ar arăta o pereche de şosete cu sclipiri subtile întrevăzându-se pe sub o pereche de Mom jeans cu siluetă cropped!), şi bineînţeles, şi ca accent pentru un party look. Iată câteva idei:

Saboţii şi acei perpetuu-postaţi-pe-Instagram slippers de la Gucci au fost printre cele mai râvnite piese ale sezonului trecut. Mă refer la celebrul model Princetown. Dacă ai fost destul de norocoasă să pui mâna pe vreunul dintre ele, e o variantă senzaţională de încălţăminte pentru petrecerile de Crăciun sau Revelion (dacă nu, poţi găsi modele similare chiar şi în magazinele fast fashion). Poartă-i cu o pereche de şosete aurii din caşmir de la Ann Demeulemeester.

Îţi surâde ideea de blană + detaliu strălucitor însă nu atunci când blana se află pe talpa interioară a pantofului? Încearcă varianta senzuală: o pereche de sandale cu bareta acoperită cu blană, alături de nişte dresuri semi-transparente cu fir metalizat.

>> Dresurile metalizate merg de minune şi alături de o pereche de pantofi din catifea. Îţi recomand varianta dresurilor opace pentru zi şi o varianta semi-transparentă pentru seară.

Dacă încă nu eşti sigură că vrei să încerci dresurile strălucitoare, un exemplu convigător îl oferă supermodelul Elsa Hosk cu această poză postată pe contul său de Instagram.

>> O pereche de pantofi cu toc şi un detaliu amuzant (precum cei de mai sus, semnaţi Sophia Webster) merg de minune alături de nişte şosete din caşmir, după cum îţi sugeram şi aici.

>> Dacă vrei să creezi un contrast wow, încearcă o pereche de flatforms (cu cât platforma este mai înaltă, cu atât efectul va fi mai spectaculos) alături de nişte dresuri cu aplicaţii strălucitoare.

În final, îţi propun să go all out: mai exact, să asortezi unei perechi extravagante de pantofi cu paiete un dres strălucitor sau nişte şosete metalizate – dacă nici sărbătorile nu sunt momentul oportun pentru o abordare more is more, atunci când?

SHOP THIS STORY: