De Paște, fă Rai din ce ai!

FotorCreatedcover

Zilele trecute am pornit într-o scurtă escapadă, departe de casă, împreună cu familia mea. Am zâmbit mai mult, am uitat pentru câteva momente de adultul din mine și m-am bucurat de dragostea celor din jurul meu. Și bine am făcut, pentru că am reușit să ne facem împreună amintiri frumoase, ne-am încărcat bateriile și chiar ne-am întristat puțin, la final, pentru că s-a terminat mica noastră vacanță.

Și cred că tocmai despre acest lucru este vorba, acum, în pragul sărbătorilor: despre a lăsa grijile cu ele însele și a ne bucura de ceea ce avem. Pe scurt, e momentul să spunem: „Stop! E sărbătoare, ne oprim cu toții, respirăm și… ne bucurăm!”

Scriu acest articol purtând cel mai recent tricou pe care l-am achiziționat în ton cu perioada sărbătorilor și care are inscripționat mesajul Fă Rai din ce ai! (Mândra Chic) și-mi dau seama că totul se rezumă la timp atunci când ne organizăm pentru Paște. Ne dorim să-i avem pe toți cei dragi aproape și le pregătim o zi sau o seară frumoasă, în care nu numai noi, dar și casa să fie îmbrăcată de sărbătoare. Iar timpul este o resursă importantă atunci când ne propunem să creăm haine noi pentru casa și masa în jurul căreia îi vom strânge pe toți cei dragi.

1

Prima tendință în era consumerismului ar fi să fugim la cel mai apropiat centru comercial și să achiziționăm câteva obiecte noi, pentru decorul mesei de Paște. Cred, totuși, că fiecare dintre noi păstrează prin dulapuri tot soiul de recipiente și accesorii vechi, iar acum este momentul să le găsim o nouă întrebuințare. Puțină îndemânare și inspirație de pe internet și vei reuși să-ți surprinzi oaspeții cu un decor simplu și fresh pentru masa de Paște.

Dar, dacă tot vorbim despre obiecte pe care le avem deja în casă și e timpul să le scoatem la lumină, să începem cu baza mesei de Paște, și anume, setul de veselă de porțelan. E de preferat, totuși, ca setul de porțelan să fie mereu prezent pe mesele noastre, nu doar cu ocazia sărbătorilor. În cazul în care nu aveți încă un astfel de set, sugestia mea este să alegeți un model alb, fără alte decorațiuni, care va oferi eleganță mesei fie că este vorba de o cină obișnuită, fie că organizați un eveniment deosebit.

Tips & Tricks: Dacă porțelanul va fi de bună calitate, nu numai că va avea o rezistență superioară, însă, chiar și în cazul în care se sparge una dintre piese, ea va fi înlocuită foarte ușor pentru că vei putea găsi, la producător, exact aceeași nuanță ca restul pieselor.

Un astfel de exemplu este gama Artesano Original, de la Villeroy & Boch, care mărturisesc că este preferata mea:

FotorCreated1

Pentru cei care preferă, totuși, vesela cu decorațiuni, sugestiile mele sunt gamele Artesano Provençal Lavender și Mariefleur, tot de la Villeroy & Boch:

FotorCreated

Indiferent de modelul pe care îl aveți sau pentru care optați, după ce vesela este așezată pe masa de Paște, mergem mai departe cu alegerea decorațiunilor.

Dacă în familie sunt și copii, cu siguranță, în această perioadă atenția lor se îndreaptă către… iepuraș. În toate formele (și gusturile) lui! Accesorizați șervețelele de masă cu inele din sârmă, în formă de iepuraș. Aveți nevoie doar de sârmă, un clește, un mic placaj de lemn, cuie și conturul unui iepuraș, pe care îl veți folosi drept șablon. Nu trebuie decât să fixați șablonul pe placajul de lemn și să îndoiți sârma, cu ajutorul cleștelui, conform șablonului. Legați figurina de șervețel cu ajutorul unei panglici din satin și nu vă rămâne decât să surprindeți bucuria pe chipul copiilor atunci când vor vedea masa plină de iepurași.

Iepurașii vor însoți, desigur, ouăle de Paște, cât mai creativ colorate. Anul acesta, personal, voi alege culori pastelate în ton cu platoul floral, pentru ouă, Villeroy & Boch și cu suporturile de ouă cu linguriță Alessi, pe care le-am găsit, de curând, în magazinul The Perfect Kitchen. Cei mici adoră să mănânce din acest suport, în special datorită linguriței-ciocănel care îl însoțește!

1FotorCreated

Pentru a completa decorul delicat, floral, al mesei de Paște, voi adăuga și suporturi de lumânare din porțelan cu imprimeuri organice și mici aranjamente handmade, din flori naturale, care vor oferi prospețime întregului decor. Le puteți face și voi sau puteți suna la cea mai apropiată florărie pentru „prepararea rețetei … unei decorări reușite”.

Dacă alegeți să le confecționați singuri, vă propun un model foarte ușor de realizat. Aveți nevoie de: ouă, pahare, foarfecă, bandă transparentă adezivă, mușchi decorativ și câteva plante mici decorative. Restul e doar îndemânare, iar rezultatul sigur vă va înveseli masa de Paște!

FotorCreated1 FotorCreated2

Nu uitați, însă, să adăugați peste toate ingredientele magice al unui Paște de poveste: dragoste și timp! 🙂

Să alegeți inspirat!

Text de Diana Calfa. Foto: hepta.ro, Villeroy & Boch

Categorii Lifestyle