De ce e SMART să alegi demachiantele micelare?

Pentru un ten fresh trebuie să fii atentă la nevoile pielii, iar asta înseamnă și o demachiere corectă, zilnică, eficientă. Create pentru a fi folosite de orice tip de ten, demachiantele micelare curăță tenul, buzele și ochii de resturile de machiaj, dar și de particule agresive cu tenul pe care le culegem din aer.

Ce efecte au demachiantele micelare?

Atunci când alegi un demachiant micelar este important să știi exact ce efecte îți dorești să aibă, dar și ce textură este mai prietenoasă cu pielea ta (sau pur și simplu pe care o preferi).

Efect de calmare și hidratare

Apa micelară Melkior, 130 lei (1 litru), îndepărtează eficient machiajul, impuritățile și sebumul. Tenul este perfect curățat și demachiat. Deoarece nu conține parfum, apa micelară Melkior este o alegere excelentă și pentru tenul sensibil sau uscat. Uleiul de argan din formulă acționează delicat asupra tenului împreună cu D-Panthenolul, cu efecte calmante și hidratante.

Efect de hrănire și reechilibrare

Hydra Life Micellar Milk de la Dior, 183 lei, combină puterea de demachiere a micelelor din ulei cu proprietățile unui lapte de orez pentru eliminarea oricărei urme de machiaj și a impurităților de pe față și din jurul ochilor. Instantaneu, pielea este complet demachiată și perfect curată. Hrănită, confortabilă și catifelată! La contactul cu pielea, textura onctuoasă se transformă într-o emulsie fină și proaspătă, fără efect gras sau lipicos. Micelele de origine naturală captează chiar și cele mai rezistente particule de machiaj. Iar proteinele din lapte de orez redă echilibrul hidrolipidic al pielii.

Efect anti waterproof

Apa micelară bifazică Micellair Skin Breathe Expert de la Nivea, 30 lei, are o formulă bifazică îmbogățită cu extract de ceai negru, complexul MicellAIR® și ulei uscat care curăță impuritățile, machiajul rezistent și mascara waterproof. Nu este nevoie să clătești, nici să freci cu discheta genele sau pielea.

Ce se întâmplă când nu te demachiezi?

  •  În primul rând, porii se încarcă cu sebum, transpirație, plus substanțe nocive și microorganisme din atmosferă.
  • Atunci când porii sunt blocați, pielea nu poate elimina dinspre interior reziduurile generate de procesele oxidative din corp și se creează un blocaj (așa apar punctele negre și coșurile).
  • În timpul nopții, pielea se regenerează și elimină toxinele. În lipsa demachierii, aceste procese sunt încetinite.
  • Resturile de machiaj necurățate la finalul zilei încarcă pielea. Dacă în timpul zilei, un fond de ten cu protecție UV e cel mai bun prieten pe care îl poți avea, după lăsarea serii, acesta suferă reacții chimice, intră în piele, se transformă parțial în impurități care trebuie îndepărtate.

Ce se întâmplă când nu demachiezi buzele? 

A doua zi, buzele sunt deshidratate. Iar, în zilele cu temperaturi extreme, deshidratarea devine mai accentuată și buzele devin foarte uscate, cu pielea crăpată.

Ce se întâmplă când nu demachiezi pleoapele? 

Atunci când machiajul arăta ireal de frumos chiar și seara, târziu, cum să îl demachiezi? Trebuie! Altfel, particulele din fard și din mascara inflamează și irită globul ocular, apare senzația de usturime și la nivelul pielii. Este nevoie, în acest caz, de o mască hidratantă și antiinflamatoare. Dar, chiar și așa, machiajul aplicat a doua zi nu se mai fixează, privirea este obosită, pielea este inflamată, îmbătrânește mai repede și ridurile apar sau devin mai pronunțate.

Foto: pexels.com