De ce ai nevoie de un tratament stomatologic cu abordare multidisciplinară? Ne spun specialiștii din domeniu

Să recunoaștem, o viață fără sănătate dentară este grea din mai multe puncte de vedere. Poate fi dificil să mănânci anumite alimente, durerile pot fi neplăcute, precum și jena sociala. De multe ori, evitam intalnirea cu stomatologul din frica de bani sau frica de durere. In prezent, niciuna nu este reala.

Datorită stomatologiei digitale, durerea este controlată și pacientul este în confort mereu. Un mit este și frica cu privire la bani. Dacă mergeți la stomatolog încă de la primul simptom, tratamentul nu va fi atât de costisitor pe cât am crede. Trecerea timpului iînseamnă creșterea costului de tratament, deoarece problemele se agravează. Dacă spulberați aceste două mituri, veți reuși să vă păstrați dantura sănătoasă și să aveți un zâmbet frumos.

“Un aspect important, pentru sănatatea dentara a pacientului este abordarea multidisciplinara. Ce inseamna acest lucru? Planul de tratament oferit pacientului este rezultatul muncii in echipa a mai multor experti, astfel incat tratamentul sa acopere toate aspectele. Chirurgul, implantologul, proteticianul, tehnicianul dentar si nu numai se implica pentru ca planul de tratament sa garanteze o sanatate dentara optima”, explica Dr. Simona Boberis.

“Multidisciplinar inseamna ca putem oferi pacientului o solutie completa si sigura pe termen lung. Investigatiile 3D, tehnologia si softurile digitale pe care le folosim la fiecare tratament  ofera beneficiul real de a ne corela expertizele, pentru ca pacientul sa primeasca cel mai bun tratament posibil. Abordarea multidisciplinara ne ofera avantajul de a previziona si  solutiona posibile riscuri care, in stomatologia traditionala, nu puteau fi anulate.”, adauga dr. Mihnea Nica.

“Fiecare etapa a tratamentului stomatologic face parte dintr-o strategie eficienta pe care pacientul o recunoaste sub denumirea de plan de tratament. De la zero pana la rezultatul final, fiecare expert se implica si, impreuna, realizam ruta cea mai sigura, completa si benefica pana la rezultatul final. Vorbim de o personalizare deplina, de respectarea tuturor obiectivelor pacientului si de un nivel de precizie maxim, posibil doar datorita erei digitale”, explica Dr. Roxana Serb.

Categorii Lifestyle