Dan Brown, autorul best-sellerului Codul lui Da Vinci, implicat într-un divorț scandalos

dan brown divort

Blythe Brown (68 de ani), fosta soție a unuia dintre cei de succes scriitori ai tuturor timpurilor, Dan Brown (56 de ani), a deschis un proces prin care pretinde o parte și mai mare din averea scriitorului, pe lângă cea obținută la divorț.

Blythe și Dan Brown au divorțat în decembrie 2019, dar acum, fosta doamnă Brown a deschis un nou proces prin care pretinde daune din partea fostului ei soț, pe care îl acuză că ar fi sifonat sume mari de bani din conturile comune pentru a cumpăra cadouri scumpe fostelor sale amante. Blythe Brown, pictoriță, istoric de artă și muză pentru opera lui Dan Brown pretinde că fostul ei soț a folosit banii comuni pentru a-și finanța aventurile extraconjugale cu o dresoare olandeză de cai, căreia i-a cumpărat un cal de 345 000 de dolari, un camion de transport și o mașină nouă, printre altele. De asemenea, Blythe Brown susține că autorul a mai avut aventuri și cu o politiciană, cu o coafeză și cu antrenoarea sa personală de fitness.

În procesul deschis zilele trecute la tribunalul din statul New Hampshire, fosta doamnă Brown susține că a aflat de aventurile scriitorului după finalizarea divorțului lor, în urma unui mariaj de 21 de ani. ”Dan a dus o viață presărată cu minciuni, cel puțin în ultimii șase ani, și a întruchipat imaginea romancierului de renume mondial, care a dus un trai simplu la reședința sa din New Hampshire, în timp ce, în realitate, era cu totul și cu totul altă persoană”, își motivează decizia în fața instanței Blythe Brown.

dan brown divort

Ani de zile, Dan a sustras în secret sume consistente din fondurile comune ale familiei pentru a le direcționa către aventuri sordide, extraconjugale, cu alte femei, dintre care una avea jumătate din vârsta acestuia, pentru a duce o viață clandestină”, se susține în pledoaria avocaților care o reprezintă pe fosta doamnă Brown. ”Dan nu mai e omul care era. A sosit vremea să-i deconspirăm trădarea și dezamăgirile create. Dupa atâta suferință, e vremea să se afle adevărul. E timpul să îndreptăm greșelile”, susține Blythe.

dan brown divort

La rândul său, Dan Brown susține că este surprins peste măsură de noile pretenții și afirmații ale fostei sale soții, pe care le neagă din răsputeri și subliniază că nu i-a ascuns lui Blythe Brown nicio informație despre veniturile sale și că nu înțelege de aceasta nu e mulțumită cu jumătate din averea împărțită la divorț.

”Din motive cunoscute doar ei și avocatului ei, Blythe Brown a reușit să creeze un proces prin care urmărește să se răzbune prin minciuni despre mariajul nostru și nu vrea decât să mă pună într-o lumină proastă”, susține scriitorul.

Dan Brown este unul dintre cei mai de succes scriitori contemporani, autorul unor bestseller-uri precum Codul lui DaVinci, Conspirația, Fortăreața digitală, Îngeri și demoni, Simbolul pierdut, Inferno sau Origini și a strâns o avere de aproximativ 200 de milioane de dolari.

Foto: Hepta, E. Charbonneau / WireImage for Sony Pictures-Los Angeles,

Categorii Lifestyle