Dacă e albastru, albastru să fie! Text by Andreea Esca

andreea esca

Ce-mi vine în minte când vorbim despre „albastru”, „blue”, „bleu”?

1. Betty Blue , un film cu Béatrice Dale, la care m-a invitat în adolescență un băiat minunat. Titlul original este 37° 2 le matin , pentru că este un film francez. Juca la Sala Palatului și a fost atât de erotic, dar și de zguduitor pentru mine, cea de atunci, încât iată că mi-l amintesc la zeci de ani distanță.

2. Eu la prezentarea de modă „Ultramarine”, de prin ’96-’97, când m-am gândit că, pentru a fi „în temă”, trebuie să port albastru. Și am purtat. Din cap până în picioare, și pe buze, și pe ochi, și pe păr. M-am simțit foarte bine, cu toate că, după ani de zile, am realizat că trebuie că oamenii aceia au crezut că sunt complet „dusă”… De altfel, Alex, pe care îl știam doar din vedere și pe care îl admiram pe furiș, se așezase chiar în fața mea, iar eu nu-mi încăpeam în piele de bucurie că mă vede așa de frumos pavoazată. După ce am devenit un cuplu, l-am întrebat ce a gândit despre mine atunci și mi-a zis că a crezut că sunt complet zanga.

3. Flying Blue, cardul de călătorie care îmi face viața mai ușoară atunci când merg cu avionul. Și, Doamne, ce iubesc aeroporturile cu toată forfota aceea care te face să te simți în viață! Și recunosc, și mai tare îmi plac aeroporturile când sunt cu Dalila, care poartă mândră pe umăr camera ei video de 11 kg, și știu că mergem către un subiect tare!

4. Marea, bazinul de înot, fără de care aș putea să mor…

5. Inelul cu un safir minuscul, pe care mi l-am cumpărat din India, în 1994, și care mi-a fost furat din casă de către cineva „de încredere”.

6. Albastrul de metilen de pe cubulețul de zăhăr pe care eram obligată să-l înghit când aveam roșu în gât, cu tot cu senzația aceea oribilă de amăreală care îți rămâne pe limbă.

7. Întrebarea din nu mai știu ce clasă, de ce spunem „lacul codrilor albastru” (Lacul , de Mihai Eminescu)?

8. Arina, o fostă colegă, care folosea un creion de ochi albastru, care m-a făcut să-mi dau seama, la aproape 40 de ani, că și ochii căprui pot fi frumoși. Bine, mai încercase cineva să-mi prezinte o teorie despre ochii căprui, spunându-mi că sunt foarte calzi, ca de căprioară, dar cred că nu sunt așa de sensibilă, așadar creionul albastru a fost mai convingător.

9. Ochii albaștri ai Alexiei când era mică și încă nu se transformaseră în verzi… Pentru mine, cei mai frumoși ochi albaștri!

10. Și albastrul căsuțelor de la @oberwood , proiectul meu de suflet de la poalele Munților Făgăraș.

Text publicat în ediția print A List Magazine, nr 14 

Text by Andreea ESCA

Categorii Lifestyle